Bakan Işıkhan: İşsizlikle mücadelede kararlılığımızı sürdüreceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İşsizlik oranı son 15 aydır tekli hanelerde seyretmeye devam ediyor. 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 0,4 puan azalan işsizlik oranı, yüzde 8,8 seviyesinde gerçekleşti" dedi.

GİRİŞ 10.09.2024 13:21 GÜNCELLEME 10.09.2024 15:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı temmuz ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini değerlendirdi.

İşsizlik oranının son 15 aydır tekli hanelerde seyretmeye devam ettiğini belirten Işıklan, şunları kaydetti;

İstihdam dostu politikalarımızın olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. İşsizlik oranı son 15 aydır tekli hanelerde seyretmeye devam ediyor. 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 0,4 puan azalan işsizlik oranı, yüzde 8,8 seviyesinde gerçekleşti. Genç işsizliği, 1 puanlık bir iyileşme kaydederek yüzde 16,6’ya düştü.

İSTİHDAM SAYIMIZ ARTIŞ GÖSTERDİ

Çalışma hayatını güçlendirmeye yönelik attığımız adımlar neticesinde istihdam sayımız aynı dönemde 235 bin kişi artarak 32 milyon 712 bin kişi, istihdam oranı ise 0,3 puan artarak yüzde 49,6 oldu. İşgücümüz bir önceki aya göre 123 bin kişi artarak 35 milyon 879 bin kişiye yükseldi.

OVP hedeflerimiz doğrultusunda önümüzdeki dönemde de işsizlikle mücadeledeki kararlılığımızı sürdüreceğiz.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Mehmed 6 gün önce Şikayet Et
    Hayat pahalandı, işsizlik oranları düştü. Sağlıkta, doğalgaz ve elektrikte, tarımda vs devlet desteklerinin kaldırılması durumunda işsiz sayısı daha da düşecek. Devlet sosyal devlet olacağım diye herkese sağlık güvencesi, destekler dağıtırsa kimsenin çalışmasını beklemesin. Devlet yeterki çalışanın hakettiği gibi yaşamasını sağlasın, haketmeyenin ise burnu sürtsün.
    Cevapla
  • Ahmet 6 gün önce Şikayet Et
    Sn.Bakan esnafa prim eşitliği artık yapılsın.
    Cevapla
  • Misafir 6 gün önce Şikayet Et
    Birde işi beğenmeyenlerin oranı açıklansa bence işsizlik oranından çok daha fazla çıkar.
    Cevapla
  • Bymerdivenaltı 6 gün önce Şikayet Et
    Kardeş bak şimdi sen ya ömründe hiç çalışmadım yada hep kendi işini yaptın iş beğenmeyenler diyorsun bu ülkede asgari ücret 17 bin TL ben bir fabrikada dökümhane de çalışıyorum erimiş maden dediğimiz alaminyum 900 derece geliyor kalıba 500 derecede jant şeklini alıp çıkıyor çay molası yok çalıştığın yerde ayakta içiyorsun yemek yarım saat oda yemeğe giden arkadaşın tezgahlarında sen bakı
    Cevapla
  • Misafir 6 gün önce Şikayet Et
    2.eyt çıkar işsizlik dahada azalır.
    Cevapla