TMSF, Bizim Menkul Değerler'i satışa koydu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Bizim Menkul Değerler AŞ'nin yüzde 100 hissesini satışa çıkardı. Şirket için 380 milyon TL'lik muhammen bedel belirlendi.

TMSF, Bizim Menkul Değerler'i satışa koydu
TMSF, Bizim Menkul Değerler'i satışa koydu
GİRİŞ 10.09.2024 09:19 GÜNCELLEME 10.09.2024 10:34

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Bizim Menkul Değerler AŞ'nin (BMD Menkul), Hazine mülkiyetinde bulunan yüzde 100 oranındaki ve 1 TL nominal değerli 25 milyon adet hissesini ihale yoluyla satışa çıkardı.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, 380 milyon TL muhammen bedel üzerinden satışa çıkarılan işletmenin ihalesi için 19 milyon TL ihale katılım teminatı ödenmesi gerekiyor.

Veri inceleme tarihi 16 Eylül - 11 Ekim arası olarak tespit edilen BMD Menkul'ün ihalesi için 14 Ekim'e kadar teklif verilebilecek. Kontrolü aynı gruba ait veya bu grupta hakim ortak sıfatını haiz olan birden fazla gerçek ve tüzel kişi ayrı ayrı ihaleye katılamayacak.

Rekabet Kurulu tarafından rekabetin korunması hakkında kanun ve ilgili mevzuat uyarınca yapılacak değerlendirmede aykırılıklar ve sakıncalar belirlenmesi halinde, Rekabet Kurulu tarafından devirle ilgili koşul ve yükümlülükler getirilebilecek veya devre izin verilmeyebilecek.

KAYNAK: BLOOMBERG HT
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.