Sosyal destek için boşanan kadınlar Maliye'nin radarında

Hazine ve Maliye Bakanlığı, eşinden boşandığı halde birlikte yaşamaya devam ederek yetim aylığı alan kadınlar tespit edilerek sosyal yardımlardan yararlanmaları engellenecek.

GİRİŞ 09.09.2024 16:59 GÜNCELLEME 09.09.2024 17:13
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Sosyal yardım alan milyonlarca kişi Maliye’nin incelemesine takılabilir. Eşinden boşandığı halde birlikte yaşamaya devam ederek yetim aylığı alan kadınlar tespit edilerek sosyal yardım almasının önüne geçilecek.

YARDIM ALAN KİŞİLERİN İSTİHDAMA KATILMASI SAĞLANACAK

Gücü olduğu halde iş aramayıp yardım alanlar ve yardımı almaya devam etmek için kayıtsız çalışanlar da Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın radarına girecek. Bu şekilde yardım alan kişilerin istihdama katılması sağlanacak. İşkur’un da devreye alınacağı uygulamada meslek danışmanları etkin rol oynayacak. Ayrıca sosyal yardım yararlanıcılarının istihdam edilebilirliği için eğitim ve meslek edindirme faaliyetleri yaygınlaştırılacak.

Eşinden boşandığı halde birlikte yaşamaya devam ederek yetim aylığı alan kadınlar tespit edilerek sosyal yardım almasının önüne geçilecek.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • Sultan 6 gün önce Şikayet Et
    Yok benim babamsağken ayrıldım 1996da 2014 müracaat ettim maaş bağlandı yani annemden kesti bana verdi babamın hak ettiği para sonra ayrıldığım eşim hastaydı yeniden evlendik eşim 2018de öldü annem maaşın geri dönmesi için müracaat etti ben evlendikten sonra annemin alacağı birikmiş ve benim eşimden aldığı belli mir süre kestiler ya bu ne saçmalık adam ölmüş ben zaten evlenmişim
    Cevapla
  • Sosyal Adalet 6 gün önce Şikayet Et
    Çoluk çocuğunu evlendirmiş, zengin bile, yaşlı başlı kadın; kocası ölünce kocasından kalan emekli maaşı olduğu halde, başvuru yapıp 30 yıl önce ölmüş babasının emekli maaşınıda almaya başlıyor. Kadın meselesini fazla mı abarttık acaba.
    Cevapla
  • Resen 6 gün önce Şikayet Et
    devletin artık kadın erkek ayrımına son vermesi gerek bırakın şu hep kadın mağdur hikayesini basın da keza öyle olayı insan olarak ele alma vakti geldi geçiyor çünkü türkiyede kadın konusu malesef kadın ve bazı ahlak yoksunları tarafından suistimal ediliyor kullanılıyor
    Cevapla
  • Gurbetçi 6 gün önce Şikayet Et
    Malesef Belçikada da pek çok dindar olduğunu iddia eden Türk aile bu uygulamayı yapıyor. Ne için? 500-600 Euro için. Hakikaten işimiz çok zor. Hocalarımızın kul hakkı ve dürüstlük konuları üzerinde durması lazım bıkmadan usanmadan...
    Cevapla
  • Misafir 6 gün önce Şikayet Et
    Maalesef halkın büyük kısmı hırsız ve devlet kesesinden çalmaya çalışan ahlaksızlardan oluşuyor. Helak yakın!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle