Fitch kararı sonrası Bakan Şimşek'ten ilk açıklama: Türkiye tek ülke oldu

Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu artırmasına yönelik açıklama yapan Bakan Şimşek, Türkiye’nin uyguladığı ekonomi programı sayesinde, 2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan da not artırımı alan tek ülke olduğunu söyledi.

GİRİŞ 07.09.2024 11:59 GÜNCELLEME 07.09.2024 11:59
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanın Mehmet Şimşek, Fitch'in Türkiye’nin kredi notunu artırmasına yönelik değerlendirmede bulundu.

Şimşek yaptığı açıklamada, “Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde 2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz” dedi.

Şimşek, Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu artırmasını değerlendirdi.

Şimşek şunları söyledi:

“Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch bu yıl kredi notumuzu ikinci kez artırarak B+’dan BB-’ye yükseltti. Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde 2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz. Bu hafta açıkladığımız Orta Vadeli Programımızla son bir yılda elde ettiğimiz kazanımları kalıcı hale getirerek ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağız.”

BAKAN BOLAT'TAN FİTCH DEĞERLENDİRMESİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin "Türkiye ekonomisinin makroekonomik göstergelerinde yaşanan iyileşmelerin uluslararası arenada da kabul gördüğünü bir kez daha göstermektedir" dedi.

Bolat, Fitch'in değerlendirmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Hükümetin uyguladığı maliye, para ve ticaret politikalarının başarılı sonuçlarının uluslararası platformda da takdir görmeye devam ettiğini belirten Bolat, şunları kaydetti:

"Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'B+'dan 'BB-'ye yükseltti. Bu değerlendirme, Türkiye ekonomisinin makroekonomik göstergelerinde yaşanan iyileşmelerin uluslararası arenada da kabul gördüğünü bir kez daha göstermektedir."

"OLUMLU GELİŞMELER, ÜLKENİN SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME POTANSİYELİNİ ORTAYA KOYUYOR"

Bolat, özellikle enflasyondaki düşüşün, milli gelirdeki artışın, dış ticaret ve cari işlemler açığındaki iyileşmelerin, finansal istikrarı sağlama yönündeki kararlı adımların, döviz rezervlerindeki artışın ve toplumsal refahın adil dağılımı için sarf ettikleri çabaların ekonomideki dengelenme ve istikrar sürecini güçlendirdiğini vurguladı.

Bu olumlu gelişmelerin, ülkenin sürdürülebilir büyüme potansiyelini ortaya koyarken uluslararası güvenilirliğini de pekiştirdiğine dikkati çeken Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, başarıya katkı sağlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, tüm bakanlara ve emek veren tüm kurumlara teşekkür etti.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    Kredi notları , Borç alan ülkenin işine yarar , Yabancı yatırımlar gelmiyorsa neye yarar . $ Trilyon Dolarlar alalım , Sonra Çin ile büyük işler yapıp , ABD ve İngiliz Finansal Sistemine “ Boynuz kulağa geçti , Hocam , Kabul edin artık öğrenciniz sizden daha şeytan zekalı ve maharetli çıktı . “ diye , Gururlanalım .
    Cevapla
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    Amerikan Kredi Derecelendirme Kurumları güzel notlar veriyor iken , IMF 'den $ 1 Trilyon üzeri kredi çekilmeli ; Fütüristik İstanbul , Kalkınma Yolu , Nükleer Santraller , Endüstri 4.0 Bölgeleri gibi Mega Projeler inşa edilmeli , Sonrasında BRICS'e üye olup , Çin Yuan'ına dayanan , Dolar Hegemonyasını kırmaya yönelik işlemler yapmalıyız . ABD ve İngiliz kurnaz zeki yönetimleri severler .
    Cevapla
  • Ahmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Beceriksizliginiz yüzünden hergün zam geliyor arkadaş duşmeyi boş ver yerinde durmuyor hiç bir şey
    Cevapla
  • A.S. 1 hafta önce Şikayet Et
    Siz asıl halkın verdiği nota bakın koltuklarını zda kalabilmeniz buna bağlı anladınız herhalde
    Cevapla
  • Azra Ç. 1 hafta önce Şikayet Et
    Yabancıların iyi dediği şey Türkiye için iyi olmaz tarihde çok örneği var. Birlikte göreceğiz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle