Yeni yükseliş trendi başlar mı? Saatler kala uzman isimden çarpıcı yorum!

Bir önceki ay açıklanan tarım dışı istihdam verisinin piyasada ciddi hareketliliğe sebep olduğunu söyleyen Onur Can Bal, açıklanacak olan verinin altın ve piyasalar için kritik olduğunu belirtti.

GİRİŞ 06.09.2024 14:55 GÜNCELLEME 06.09.2024 14:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Küresel piyasalar, ABD'de açıklanan verilerin ekonomik aktivitenin öngörülünden daha sert yavaşlayabileceği endişesini beslemesiyle negatif bir seyir izlerken, bugün ABD'nin istihdam raporundaki veriler yatırımcıların odağına yerleşti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu ve görünümü bugün değerlendirecek. Kararın gece yarısı gelmesi bekleniyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,01'lik hafif bir düşüşle 9.936,20 puandan başladı. Açılışta, endeks önceki kapanışa göre 0,56 puan ve yüzde 0,01 azalışla 9.936,20 puana geriledi.

Altın, bu ay başlaması beklenen Fed faiz indirimi döngüsü beklentileriyle yükseldi. Fed'in bu ay yapacağı toplantıda 50 baz puan faiz indirimine gideceği beklentilerinin güçlenmesi ons altına destek veriyor.

Piyasalarda gündemi Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, Haber7’ye değerlendirdi.

 

 

PİYASALARDA SON İŞLEM GÜNÜ

Yurt içi ve dışında önemli gelişmelerin hafta başı itibarıyla takip edildiğini söyleyen Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, yurt içinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Onur Can Bal, yurt içinde gelen verileri ve OVP’de takip edilen verileri açıkladı. Hafta başında açıklanan büyüme ve enflasyonun beklentilere paralel olduğunu ifade eden Bal, OVP’deki revizyonlarında beklendiğini dile getirdi. Türkiye ekonomisinin yol haritası açısından bu gelişmelerin oldukça önemli olduğunu söyleyen Onur Can Bal, Merkez Bankası’nın kararlarının da önümüzdeki haftalarda takip edileceğini belirtti.

Bugün için piyasalarda iki önemli gelişmenin takip edileceğini söyleyen Bal, Fitch ve ABD istihdam raporunun yurt içini de etkileyebileceğine değindi.

 

 

BORSADA ‘FİTCH’ VE ‘BRICS’ GÜNDEMİ!

BRICS gündemine ilişkin haber akışlarına değinen Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, resmi bir açıklama olmadan fiyatlamalara yansımadığını belirtti.

Bal, BRICS’e katılımın resmileştikten sonra hisse dağılımına özel bir çalışma yapılması gerektiğini ifade etti. Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler ile yeniden sınırlı düzeyde bir resesyon endişesi yaşandığını dile getiren Onur Can Bal, bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinin kritik olduğunu vurguladı. Endeks üzerinde 9.800 puan seviyesinin önemli bir destek seviyesi olduğunu söyleyen Bal, bu hafta kapanışının önemli olduğunu ifade etti.

Fitch tarafından bir kademeli not artışı beklediğini açıklayan Bal, pazartesi günü açılışın kritik olduğunu dile getirdi.

 

 

ALTINDA KRİTİK SAAT

Bir önceki ay açıklanan tarım dışı istihdam verisinin piyasada ciddi hareketliliğe sebep olduğunu söyleyen Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, verinin beklentilere paralel gelmesi ile piyasanın rahatlayacağını ancak zayıf bir veri senaryosunda ise piyasalara negatif yansıyabileceğini dile getirdi.

Bal, bugün açıklanacak olan veri ile Fed’in kaç baz puan faiz indirimine gideceğine yönelik soruların ipuçlarının alınabileceğini belirtti. Zayıf veri ile Fed’in 50 baz puan faiz indirebileceğini söyleyen Bal, ancak verinin olumlu gelmesi ile 25 baz puan faiz indirimini de gündeme getirebileceğini açıkladı. Tarım dışı istihdam verisinin altını direkt etkilediğini belirten Bal, altının veri öncesi yükselişte olduğunu ifade etti.

Fed’in faiz indirimine gitmesi ile altında pozitif seyrin devam edebileceğini vurgulayan Onur Can Bal, yeni bir yükseliş trendinin de başlayabileceğini ifade etti.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • biri 1 hafta önce Şikayet Et
    Borsaya giren bin pişman, uzun vade kazanırsın diye birşey kalmadı artık. tam bir soygun yeri oldu. gerçi her zaman öyleydi.
    Cevapla