Emekliler merakla bekliyor! Maaşlara zam farkı ne kadar olacak?

Yeni Orta Vadeli Program (OVP) doğrultusunda yıl sonu enflasyon beklentisi değişti. Bu bağlamda yıl sonunda enflasyonun yüzde 41.5'e gerileyeceği tahmin ediliyor. Emekliler ise maaşlara zam farkının ne kadar olacağını merakla bekliyor. Peki, Maaşlara zam farkı ne kadar olacak?

Emekliler merakla bekliyor! Maaşlara zam farkı ne kadar olacak?
Emekliler merakla bekliyor! Maaşlara zam farkı ne kadar olacak?
GİRİŞ 08.09.2024 09:01 GÜNCELLEME 08.09.2024 09:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ekonomide 3 yıllık yol haritası belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz 2025-2027 dönemini kapsayan OVP hedeflerini açıkladı.

Emeklilik sistemi değişiyor mu? Emeklilik yaşı yükselecek mi?Emeklilik sistemi değişiyor mu? Emeklilik yaşı yükselecek mi?

Yıl sonu enflasyon beklentisinin değişmesiyle birlikte emeklilerin merakla beklediği maaşlara zam farkının ne kadar olacağı sorusu gündeme geldi.

 Maaşlara zam farkı ne kadar olacak?

EMEKLİLERİN MAAŞLARINA ZAM FARKI NE KADAR OLACAK?

Emekliler yılda 2 defa olmak üzere ocak ve temmuz zammı almaktadır. Bu zamlar ise enflasyon oranlarına göre belirleniyor. OVP'de revize edilen 2024 yıl sonu enflasyon rakamı %41,5 üzerinden 2024 yılının ilk yarısı olan % 24,73'lük kısmı soyutlandığı takdirde %13,45 oranında bir enflasyon farkı geleceği düşünülüyor.

Emekli maaşlarına refah payı olacak mı?

EMEKLİ MAAŞLARINA REFAH PAYI OLACAK MI?

Refah payının emekli maaşlarına ilave edilmesine dair bir kanuni düzenleme yok. Temmuz zammında da refah payı verilmemişti.

İKİ AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR OLDU?

Enflasyon ağustosta aylık bazda yüzde 2,47 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 61,78'den yüzde 51,97'ye düştü.

Temmuz ve ağustos aylarının enflasyonu yüzde 5,78 oldu.

Böylelikle ağustos ayı itibarıyla emekliler yüzde 5,78'lik zam hakkı kazanmış oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

ASIL AMAÇ ENFLASYONU DÜŞÜRMEK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz 2025-2027 dönemini kapsayan OVP hedeflerini detaylıca açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz bu programının esas amacının enflasyonu düşürmek olduğunu belirterek, "Programımızın temel amacı enflasyonu düşürmek. 2023 yılında küresel tedarik zinciri sorunları, enerji fiyatlarındaki dalgalanmaların etkisiyle enflasyon oranı yüzde 64.8 seviyesinde gerçekleşmiştir. 2024 yılı için enflasyon oranının yüzde 41.5’e gerileyerek önemli bir mesafe kat edilmesi beklenmektedir" açıklamasında bulundu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

2024 yılında en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olarak belirlendi. Yeni enflasyon tahmini ile birlikte, bu tutarın yüzde 13.45 zamla 14 bin 181 TL'ye çıkacağı düşünülüyor. 

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Siz önce kiralara çözüm bulun
    Cevapla
  • metin 1 hafta önce Şikayet Et
    eyt iptal edilirse belki biraz zam olur eski emekliden kesilip eyt liye verildi çünkü
    Cevapla
  • Karabasan 1 hafta önce Şikayet Et
    Ne alaka aylık bağlanma oranı yani abo %76 dan %28 dşürüldüğü için az alıyorsun..sen emekliliği hak ediyorsunda eytli niye hak etmesin..daha neden az aldığını bilmiyorsun..kalkmış ahkam kesiyorsun
    Cevapla
  • karaburun 1 hafta önce Şikayet Et
    1- EYT Genelge ile seçime kadar ertelenmeli 2- yabancılar ülkesine gitmeli 3- gerek kalmadı ( yabancılar gitsin evler boşalınca kiralar düşer )
    Cevapla