Gözler Fitch'in Türkiye kararında! İşte son tahminler...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu ve görünümü bugün değerlendirecek. Kararın gece yarısı gelmesi bekleniyor. Genel beklenti Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi yönünde...

GİRİŞ 06.09.2024 14:30 GÜNCELLEME 06.09.2024 17:23
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi not ve görünümüne dair bu akşam değerlendirme yapması bekleniyor.

Fitch'in Türkiye'nin notunda artırıma gitmesi bekleniyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu en son mart ayında Türkiye'nin kredi notunu 'B'den 'B+'ya yükseltirken, not görünümünü durağandan pozitife revize etmişti.

Fitch, S&P ve Moody’s’in Türkiye’ye yönelik kredi notu yatırım yapılabilir seviyenin dört kademe altında yer alıyor.

EKONOMİSTLER NE BEKLİYOR?

Foreks Haber'in 15 ekonomist ile düzenlediği anket sonucuna göre, ekonomistlerin 11'i Fitch'in Türkiye'nin notunu "BB-"ye yükselteceği tahmininde bulunurken, bir kademe not artırımı bekleyen ekonomistlerden 8'i görünümün korunacağını, 3'ü "durağan"a revize edileceğini öngördü.

12 YIL SONRA NOT ARTIRIMI GELMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin, "12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye'nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu. Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek." ifadesini kullanmıştı.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uygulanan ekonomik programın somut sonuçlarının ülke kredi notuna da yansıdığını belirtmişti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in bu başarıya kayıtsız kalmayarak Türkiye'nin kredi notunu bir kademe yükselterek, görünümünü pozitife çevirdiğine işaret eden Şimşek, şunları kaydetmişti:

"Pozitif görünüm önümüzdeki dönemde not artışının süreceğine işaret ediyor. 12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye'nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu. Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek. Yılın ikinci yarısında dezenflasyon, daralan cari açık ve bütçe disiplini sayesinde makro finansal istikrar daha da pekişecek ve kredi notumuz yükselecektir."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Skut 1 hafta önce Şikayet Et
    Uluslararası sistem hiçbir zaman adil işlemiyor Filistin de görüldüğü gibi. Tilkinin karganın ağzındaki peyniri kapmak için kargaya övgüler sıraladığı gibi.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Bunun gözlerinde de başka ışıklar var, başkalarına ışık yakıyor. Emir aldığı gibi ülkede üretimi ve ticareti bitirme faaliyetini çok güzel bir şekilde yürütüyor
    Cevapla
  • Tersine 1 hafta önce Şikayet Et
    Hemde ne tersine tl 1,5 ayda %7 değer kaybetmiş
    Cevapla
  • Aaaaa 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiyenin üretimini faizle çalıyorlar onların dediklerini yaparsak yükseltirler tabii
    Cevapla
  • Berke 1 hafta önce Şikayet Et
    Borsaya bakarsan nereye döndüğünü görürsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle