Turizmde 'her şey dahil' sisteminden 'atıksız turizme' geçiş

Turizimciler "her şey dahil" sisteminde açık büfelerin artık tarih olmasını savunurken, kulislerde "her şey dahil” paketlerinin kademeli olarak kaldırılarak "atıksız turizme" geçiş yapılacağı konuşulmaya başlandı.

GİRİŞ 06.09.2024 10:56 GÜNCELLEME 06.09.2024 11:19
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Türkiye turizmi 81 ile ve 12 aya yaymak için başlattığı çalışmalarda turizm çeşitliliği artırıyor ve bu amacı yeni projelerele destekliyor.

Türkiye'nin 2024 yılı için “60 milyon turist ve 60 milyar dolarlık turizm geliri” hedefi bulunuyor.

Türkiye, 2028 yılında ise 80 milyon nitelikli turist ve 100 milyar dolar gelir hedefliyor.

GECE MÜZECİLİĞİ DEVREYE GİRDİ

Bu hedef doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın devreye soktuğu "gece müzeciği" sektöre ivme kazandırdı.

"HER ŞEY DAHİL" SİSTEMİNİ DELMEK İÇİN YENİ PROJELER

Beş yıldızlı otellerde "her şey dahil" sistemini nedeni ile otellerden çıkmayan turistler artık akşam saatlerinde bulundukları bölgedeki müze ve ören yerlerini gezebiliyor.

Böylelikle Türkiye'nin kültür ve tarih özelliklerini tanıyorlar. Bu tanınırlık, turizm hareketlerinin artırıcı etkiye sahip.

Ayrıca akşam saatlerinde otellerinden ayırılan turistler bulundukları bölgedeki esnaflardan alışveriş yaparak ekonomiyi canlandırıyor.

TURİSTLERİ OTELLERİN DIŞINA ÇIKARTMAK AMACI VAR

Yaz aylarında hava sıcaklıklarının artasıyla birlikte deniz kıyısından ve otellerinden ayrılamayan turistlerin, Türk mutfağını deneyimlemesi ve esnafa daha çok katkı sağlaması isteniyor.

TABAĞINA ALDIĞI ÜRÜNÜN YARISI ÇÖPE GİDİYOR

Otellerdeki "her şey dahil" sistemi gıda israfına neden olduğu için de tepki çekiyor. Bu uygulama Türkiye'nin "sıfır atık" hedefi ile çelişiyor. Bir misafirin bu sistemde "hepsini peşin verdim, artık para ödemeyeceğim" düşüncesi ile her öğünde tabağına doldurduğu ürünlerin sadece yüzde 50'sini tükettiği ve yaklaşık yıllık 50 milyar liralık zarara yol açtığı hesaplanıyor.

HER ŞEY DAHİL SİSTEMİNDEN KADEMELİ AYRILIŞ

Bu aşamada kulislere bilinçsiz gıda tüketimiyle israfa neden olan “her şey dahil” sisteminden kademeli olarak "atıksız turizme" geçiş yapılacağı konuşuluyor.

GECE MÜZECİLİĞİ GEÇİŞİN İLK HABERCİSİ

Antik kentlere yapılan bu ışıltılı dokunuşun ardından turistleri her şey dahil otellerden dışarı çıkarmada ikinci aşamaya geçilmesi bekleniyor.

 

KAYNAK: EN SON HABER
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 57
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    İyi turistleri dışarı çıkarın bu sefer esnaf çıldırsın milleti daha çok kazıklasın fahiş fiyat uygulasın.
    Cevapla
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    Uluslararası ilişkilerde mütekabiliyet esastır . Romanya vatandaşları , Türkiye'ye vizesiz seyahat edip kalabiliyor sa , Türk vatandaşları da Romanya'ya vizesiz gidebilecek , AB'ye katılım ve bazı AB ülkeleri ile iyi ilişkiler kurma amacının neticesini görmeliyiz . AB ülkesi de olsalar bize münferit ayrıcalıklar tanımalılar .
    Cevapla
  • Bankacı 1 hafta önce Şikayet Et
    Gerçekten bu uygulamaya geçilmeli.Doğru bir karar olur
    Cevapla
  • Mıhçı 1 hafta önce Şikayet Et
    Herşey dahil israftır. Yerine ön siparişle kişinin yiyeceği kadar yapma sistemi olmalıdır.
    Cevapla
  • Altan 1 hafta önce Şikayet Et
    Hersey dahil sistemi kalkarsa Turis falan gelmez zaten gelen turist hersey dahil sistemi icin geliyor adamlar otelden bile cikmadan dönuyor siz baska yolacak enayi parali turist bulmalisiniz arablar falan gibi ama zaten onlara da irkcilik yapip kaciriyorsunuz.
    Cevapla
  • İsraf 1 hafta önce Şikayet Et
    Dünya aç insanlar varken tabaklara aldıkları yemeklerin çöpe gitmesi israf ve ekonomiye zarar bir gün olurki açlık ve yoklukları bizler görürüz . Bu isabetli verilen bir karar devlet millet insanlık için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle