Altın için her şey yeni mi başlıyor? O iki tarihe dikkat! Rakam vererek açıkladı...

Altın yatırımcısının Cuma günü ve 18 Eylül tarihlerini yakından takip etmesi gerektiğini söyleyen Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, buradaki sinyaller ile altının yönünün de belirleyici olacağını belirtti.

GİRİŞ 04.09.2024 12:56 GÜNCELLEME 04.09.2024 12:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Küresel piyasalarda, dün ABD’de açıklanan makroekonomik verilerin resesyon korkularını yeniden canlandırmasıyla satış baskısı derinleşti. Cuma günü açıklanacak istihdam raporundaki veriler yatırımcıların odağında kalmaya devam ediyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,92 düşüşle 9.929,83 puandan başladı.

Altın fiyatlarında ABD verileri ve FED beklentilerine bağımlı süreç devam ediyor. İç piyasalarda ise gram altın için döviz kurlarındaki hareketlilik yakından takip ediliyor.

Analistler, bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise dünya genelinde hizmet sektörü ve bileşik PMI verilerinin yanı sıra Euro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), ABD'de dış ticaret dengesi, JOLTS açık iş sayısı ve Fed'in Bej kitap raporu başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.800 ve 9.600 puan seviyelerinin destek, 10.000 ve 10.100 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Piyasalarda gündemi Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, Haber7’ye değerlendirdi.

 

 

PİYASALARDA SATIŞ BASKISI

Geçtiğimiz aylarda küresel piyasalarda yaşanan satış baskısı ile resesyon endişesine değinen Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, tarım dışı istihdam verisi öncesinde yine bir satış baskısı yaşandığını ancak tarihi düşüşlerin bu kez yaşanmayacağını belirtti.

Erbaş, teknoloji hisselerinde yaşanan düşüşlere de değindi. Yurt içi ve yurt dışında ekonomik takvimin yoğun olduğunu belirten Yücel Tonguç Erbaş, yurt içinde gelen büyüme ve enflasyon rakamlarının da beklentiye paralel geldiğini açıkladı. Cuma günü açıklanacak olan istihdam verisinin kritik olduğunu söyleyen Erbaş, 5 Ağustos’tan bugüne yaşanan gelişmeler kapsamında yeniden bir türbülansın yaşanmayacağını ve Fed’in faiz indirimine kesin gözüyle bakıldığını da vurguladı. 

Cuma günü Fitch’ten bir kademeli kredi not artışı beklediğini dile getiren Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, görünümünde pozitiften nötre çekilebileceği yönünde tahminlerde bulundu. Erbaş, Borsa İstanbul’da genel görünümün ağustos ayına göre daha olumlu geçebileceğini açıkladı. Yurt içinde bir panik havası olmadığının altını çizen Erbaş, bir düzeltme hareketinin yaşandığını da belirtti.

 

 

ALTIN İÇİN KRİTİK TARİH

Altında 18 Eylül tarihinin oldukça kritik olduğunu vurgulayan Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, hem Fed’in faiz indirimi gündeminin hem de ABD seçimlerinin altın fiyatlarında hareketliliğe neden olacağını belirtti.

Altın için iki senaryonun olduğuna dikkat çeken Yücel Tonguç Erbaş, faiz indirimi ile altının yeni zirvelere mi gideceğini yoksa faiz indirim öncesi fiyatlamanın faiz indirim sonrasında kar satışlarına mı dönüşeceğinin belirsiz olduğunu vurguladı. Erbaş, yıl sonunda altında olumlu görünümün korunduğunun ve zirve seviyeler beklediğini de belirtti.

Cuma günü açıklanacak olan istihdam verileri ile Fed’in kaç baz puan faiz indireceğine yönelik ipuçlarının takip edileceğini dile getiren Yücel Tonguç Erbaş, buradaki sinyaller ile altının yönünün de belirleyici olacağını söyledi. Altın yatırımcısının Cuma günü ve 18 Eylül tarihlerini yakından takip etmesi gerektiğini ifade etti.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Rıze 2 hafta önce Şikayet Et
    Hwr zaman 3 aeneryo var zaten ya aşagı ya yukarı bıde sabıt
    Cevapla
  • gercekkk 2 hafta önce Şikayet Et
    fiziki altin aliminda dusus oldugu yalan birileri manupule ediyor hatta oyle bir ilgi varki kuyumcular gram altin yetistiremiyoruz abi diyorlar
    Cevapla