Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması: 'Ana eğilimi değişmedi'

Merkez Bankası, yıllık enflasyonun yüksek bazın da etkisiyle ana gruplar genelinde düşmeye devam ettiğini, aylık fiyat artışının gıda grubu öncülüğünde önceki aya kıyasla zayıfladığını bildirdi.

GİRİŞ 04.09.2024 11:19 GÜNCELLEME 04.09.2024 11:19
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası, yıllık enflasyonun yüksek bazın da etkisiyle ana gruplar genelinde düşmeye devam ettiğini, aylık fiyat artışının gıda grubu öncülüğünde önceki aya kıyasla zayıfladığını bildirdi.

Enflasyon rakamları açıklandıEnflasyon rakamları açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), "Aylık Fiyat Gelişmeleri" raporu yayınlandı.

Raporda şu ifadeler yer aldı:

Gıda fiyatları uzun bir aradan sonra aylık bazda gerilerken, bu gelişmeyi taze meyve ve sebze kalemi başta olmak üzere işlenmemiş gıda alt grubu sürükledi.

Enerji fiyatlarındaki artışta doğalgaz mesken tarifelerinde yapılan düzenleme belirleyici oldu.

Ağustos ayının zam şampiyonu açıklandıAğustos ayının zam şampiyonu açıklandı

Temel mal grubu aylık enflasyonu önceki aylara kıyasla bir miktar yükselse de görece ılımlı seyrini sürdürdü.

Hizmet grubunda, ulaştırma hizmetleri ile zamana bağlı fiyat belirleme eğilimi güçlü eğitim gibi kalemler öncülüğünde, aylık fiyat artışları gücünü korudu.

Üniversite eğitim ücretleri yüksek bir oranda artarken, bu yıl kayıt tarihlerine bağlı olarak söz konusu artışın kademeli bir şekilde ağustos ayı itibarıyla endekse yansımaya başlaması, hizmet grubu aylık enflasyonunu yukarıya çeken bir unsur oldu.

Kira artış oranı belli olduKira artış oranı belli oldu

Üretici fiyatları artışı önceki aya kıyasla bir miktar yavaşladı, yıllık üretici enflasyonu yüksek bazın da etkisiyle düştü.

Tüm göstergeler birlikte incelendiğinde, enflasyonun ana eğiliminin kayda değer bir değişiklik sergilemediği değerlendirildi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Ersever 1 hafta önce Şikayet Et
    Birde en büyük sorun belediyelerde inanılmaz bankamatik memuru var, 9 yıl hiç işe gitmeden maaş alan duydum, bir kişilik işe 10 kişi olurmu ya, benim tanıdık işe al , sana oy verdim işe al, birde maaşları asker polisten fazla, maaş artı 20 bin sosyal denge tazminatı. ülkeyi batırıyor resmen.
    Cevapla
  • M.Ali 1 hafta önce Şikayet Et
    Son 6 aydır dolar sadece %10-14 oranında artmasına rağmen, gıda fiyatları % 100-150 artış gösterdi.. Başka sözüm yok..
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Bunun icin aciklanan enflasykndan bir miktar fazla faiz olmasi lazim su an basa bas geldi gibi faiz sabit kalip enflasyon dusmeye baslarsa faiz de sonrasinda duser
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Lütfen serbest piyasayı kaldırın bunu bu ülkeye Turgut özal soktu ama halka zarar veriyor hele birde yabancılar çoğaldımı bizede zararı oluyor olmaz olamaz serbest piyasa kalkar yabancılarda ülkelerine gönderi lirse enflasyon düşer
    Cevapla
  • Yolcu 1 hafta önce Şikayet Et
    operatör şirketleri denetlen meli aylık paketler çok pahalı çifçinin ürünü para etmiyo ama gübre fiyatları uçuyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle