Suudi Arabistan'daki dev ihaleyi Türk şirket kazandı!

Mühendislik ve taahhüt, tarımsal sanayi ve Tatırım gibi alanlarda Türkiye'nin dev şirketlerinden Tekfen İnşaat, S.Arabistan'daki boru hattı ihalesini kazandı. Şirketten yapılan açıklamada proje bedelinin 212 milyon dolar olduğu belirtildi.

GİRİŞ 02.09.2024 10:23 GÜNCELLEME 02.09.2024 10:38
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış
 
 

Tekfen Holding'e bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat, Suudi Arabistan'da Package-16 MGSE III: Jeddah Cluster boru hattı projesini EPC (mühendislik, tedarik ve inşaat) olarak üstlenmek üzere ihaleyi kazandı.

Tekfen Holding'den yapılan açıklamaya göre, proje bedelinin yaklaşık 212 milyon dolar olduğu öngörülüyor. Projenin 40 ayda tamamlanması hedefleniyor.

Bu önemli ihale, Tekfen İnşaat'ın bölgedeki varlığını güçlendirmesi ve uluslararası projelerdeki konumunu pekiştirmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. 

TEKFEN HOLDİNG HANGİ ALANLARDA FAALİYET GÖSTERİYOR?

Tekfen Holding'in temelleri 1956'da üç genç inşaat mühendisi merhum Feyyaz Berker, merhum Nihat Gökyiğit ve merhum Necati Akçağlılar tarafından atıldı.

Tekfen Grubu, günümüzde 39 şirket ve 9 iştiraki bünyesinde bulunduran ve 14 bin kişiye istihdam sağlayan halka açık bir şirketler topluluğudur.

Grup, faaliyetlerini taahhüt, tarımsal sanayi ve emlak geliştirme olmak üzere üç ana başlık altında sürdürüyor.

Tekfen Holding, sahip olduğu markalar ve pazar gücünün yanı sıra temsil ettiği değerlerle de Türk iş dünyasının önde gelen temsilcilerinden biri.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Dogru 1 hafta önce Şikayet Et
    Türk parası kullansalar ya keske
    Cevapla
  • Salarlı 1 hafta önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun yeni bir iş tekfen ailesi
    Cevapla
  • admin 1 hafta önce Şikayet Et
    8 milyar TL gibi bir para yapiyo cinsin biri 5milyon yazmış hesaplama cakalligi var gibi 40ay aylık 200 milyon gelir iyi kazanc
    Cevapla
  • Mustafa kemal 1 hafta önce Şikayet Et
    Hepsi kar olsa ne yazar....ki araplar adam a para kazandirmaz...212:/40=5milyon dolar yanı aylık hakedis =165 milyon....öyle büyük bi para değil.....düşündürücü
    Cevapla
  • Kafir büken 1 hafta önce Şikayet Et
    İngilizlerden ihale alsalardı göbek atardın değil mi.
    Cevapla
  • Mechanıcal 1 hafta önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun inşallah, Tekfen inşaat büyük bir firma, kaynakcıya ihtiyaç olursa çalışmak isterim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle