Filistinlilerin kripto paralarına el konulduğu iddia edildi

Kripto para borsası Binance'in Filistin vatandaşlarının kripto varlıklarına el koyduğu iddia edildi. Kararın arkasında İsrail Savunma Kuvvetleri'nin olduğu belirtildi. Binance ise kararın tüm Filistinlileri etkilemediğini açıkladı.

GİRİŞ 28.08.2024 13:58 GÜNCELLEME 28.08.2024 14:05
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük kripto para borsası olarak bilinen Binance'in Filistinlilerin kripto varlıklarına el koyduğu iddia edildi.

Sosyal medya platformu X ve uluslararası medyada yer alan haberlerde, İsrail Savunma Bakanlığı'na ait olduğu öne sürülen İbranice belgeye yer verildi.

Kripto platformu Paxful'un CEO'su Ray Youssef, Binance'in İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) talebi üzerine Filistinlilerin fonlarına el koyduğunu iddia etti.

Youssef, X hesabından yaptığı paylaşımında, “Binance, IDF'nin talebi üzerine tüm Filistinlilerin fonlarına el koydu. Fonları iade etmeyi reddediyorlar. Tüm itirazlar reddedildi” ifadelerini kullandı.

Tedbirin tüm Filistinlileri etkilediğini savunan Youssef, sıranın Lübnan ve Suriye gibi diğer ülkelere de gelebileceğini öngördü.

Mahkeme kararı olmadan alındığı iddia edilen bu karara sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü.

BINANCE'TEN AÇIKLAMA

Binance'ten yapılan açıklamada, bazı hesaplara ait varlıkların bloke edildiği ancak tüm Filistinlileri etkilemediği belirtildi.

Borsa, el konulan hesapların yasa dışı faaliyetler yürüttüğünü iddia etti. Açıklamada etkilenen kullanıcı sayısı ve kısıtlamanın zamanlamasına ilişkin ayrıntı verilmedi.

Binance CEO'su Richard Teng, X hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, "Bu konuda bazı yanlış ifadeler oldu. En önemlisi bölge genelinde kalıcı bir barışın sağlanmasını ümit ediyoruz." ifadesine yer verdi.

KAYNAK: NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 100
  • Yorumcu 3 hafta önce Şikayet Et
    Demekki kiripto paralarada el atıyorlar hani muhattab> uok diyolardı kıriptolarda herzanki gibi yahudi çıktı parası olan çeksin isdedigi zaman el koyuyolar manzeret bile bildirmeden
    Cevapla
  • Adanalı 3 hafta önce Şikayet Et
    Bırakın kripto parayı adamlar bizim borsamizi bile ele geçirmişler. Dingonun ahırı gibi.kimin eli kimin cebinde belli değil. Olan küçük yatirimciya oluyor. İnsanlar intihar etme noktasına geldi. Çok yazık
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 3 hafta önce Şikayet Et
    Biiirr yıldıırrr söylüyorum Türkiye'deki Yahudilerin katiil israillileriiin maal varlıklarına paralarına el koyun ve bu katil sürüsü itlerin vatandaşlarını Türkiye'den kovun dedim bakın cumhur ittifakı İsrail yapıyor Filistinlilere,, Yeter artık Reisss kovun bunları ülkemizden sevicileri sözcüleri de beraber kov israillilerii istemiyoruuz
    Cevapla
  • a.60 3 hafta önce Şikayet Et
    Müslümanlarda bu kafa olduğu müddetçe daha çok yahudi öper bizi.Kripto para caiz mi? Helal mi?Paranı yatırdın diyelim karşında muhatap kim? bunları araştıran varmı?
    Cevapla
  • Turgay söyler 3 hafta önce Şikayet Et
    Arkasında devlet olmayan paralarda. Uzak durun Yarın bunlar Filistini destekliyorlar diye türk vatandaslarinda paralarına el koyar siyonist yahudiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle