Bunları yapmayana satış yok! İkinci el otomobil satışına yeni düzenleme

İkinci el otomobil satışlarında yeni düzenleme yapıldı. Dükkanın önüne birkaç araç koyup galeri tabelası asarak satış olmayacak. Yetki belgesi olmayan kişiler ilan bile veremeyecek. Artık güvenli ödeme sistemlerine geçilecek, satış öncesi kapora miktarı sınırlanacak.

Bunları yapmayana satış yok! İkinci el otomobil satışına yeni düzenleme
Bunları yapmayana satış yok! İkinci el otomobil satışına yeni düzenleme
GİRİŞ 28.08.2024 10:19 GÜNCELLEME 28.08.2024 11:14

İkinci el otomobil piyasası, son günlerde dolandırıcılıklara ve spekülasyonlara açık haldeydi. Bu durumdan bazı galericiler ve araç alıcıları şikayette bulunuyordu. Fakat Bakanlık tarafından hazırlanan "Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte ikinci el otomobil satışlarında piyasa şekillenecek.

Memur alımı yapılacak! 60 KPSS puanı yetiyorMemur alımı yapılacak! 60 KPSS puanı yetiyor

Yetki belgesi olmayanlar araç alım satımı yapamayacak.

BUNLARI YAPMAYANA SATIŞ YOK

İkinci el otomobil satışına getirilen yeni düzenleme ile birlikte araç alım satımında meydana gelen büyük mağduriyetler ve dolandırıcılık olaylarına karşı Bakanlık kolları sıvadı. 

Yetki belgesi olmayan araçlar satılmayacak.

GÜVENLİ ÖDEME SİSTEMİ GELECEK

Araç alım-satımında mağduriyetlerin artmaması için otomobil satışında güvenli ödeme sistemi geliyor. Bu düzenleme ile birlikte, araç alacaklar galeri tarafından düzenlenen bir sipariş formu alacak ve galeri bu form için herhangi bir ücret talep etmeyecektir.

Galeri, araç teslimatını 45 gün içerisinde gerçekleştirmek zorundadır. Araç satışından 7 gün önce kapora olarak yalnızca yüzde 10'luk bedel alınacak.

GÜVENLİ ÖDEME SİSTEMİ NEDİR?

Güvenli Ödeme Sistemi, noterde yapılan ikinci el araç satış işlemleri esnasında satış bedelinin bir banka, elektronik para kuruluşu ya da ödeme kuruluşu aracılığıyla ödenmesini sağlayan sistemdir.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.