TMSF'den Erciyes Holding şirketlerine ilişkin açıklama

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Erciyes Anadolu Holding’e bağlı bazı şirketlerin ihale süreçleri ve sonuçlarına dair açıklamalarda bulundu.

TMSF'den Erciyes Holding şirketlerine ilişkin açıklama
TMSF'den Erciyes Holding şirketlerine ilişkin açıklama
GİRİŞ 27.08.2024 17:03 GÜNCELLEME 28.08.2024 09:21

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Erciyes Anadolu Holding’e bağlı bazı şirketlerin ihale süreçleri ve sonuçlarına dair bilgi paylaştı.

TMSF, ihale duyurularının Resmî Gazete, kurumun internet sitesi ve Türkiye’nin en yüksek tirajlı beş gazetesinden ikisinde yayımlandığını vurguladı. Açıklamada, ihalelerin sonuçlarına ilişkin şu ayrıntılar paylaşıldı:

"Yargılama sürecinin neticesinde müsadere kararı verilen ve mülkiyeti Hazine’ye geçen Erciyes Anadolu Holding’e bağlı şirketlerin satış ihaleleri devam etmektedir.

Şeffaflık ilkesinin gereği olarak ihale duyuruları Resmî Gazete, Kurumumuzun internet sitesi ve Türkiye’nin en çok tiraja sahip beş gazetesinin ikisinde yayımlanmıştır. İhale sonuçları aşağıdaki gibidir:

BİZİM MENKUL DEĞERLER A.Ş

Bizim Menkul Değerler Anonim Şirketi’nin Hazineye ait %100 oranındaki paylarının satışı için 13.08.2024 tarihinde gerçekleştirilen ihalede, ihale şartnamesi kapsamında uygun teklif sunulmamış, ihale sonlandırılmıştır.

MURADİYE ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş

Muradiye Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin Hazineye ait %100 oranındaki paylarının satışı için 14.08.2024 tarihinde gerçekleştirilen ihalede, ihale şartnamesi kapsamında uygun teklif sunulmamış, ihale sonlandırılmıştır.

GÜN GÜNEŞ ENERJİSİ ELEKTRİK ÜRETİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş

Gün Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Hazineye ait %100 oranındaki paylarının satış ihalesi 16.08.2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. İhalede, muhammen bedelin üzerinde en yüksek teklifi veren 3 yatırımcı için Rekabet Kurumu izin süreci başlatılmıştır.

BETİM ENERJİ YATIRIM ÜRETİM VE TİCARET A.Ş

Betim Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Hazineye ait %100 oranındaki paylarının satış ihalesi 20.08.2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. İhalede en yüksek teklifi veren 3 yatırımcı için Rekabet Kurumu izin süreci başlatılmıştır.

SİBELRES ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş

Sibelres Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin Hazineye ait %100 oranındaki paylarının satış ihalesi 21.08.2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. İhalede en yüksek teklifi veren 3 yatırımcı için Rekabet Kurumu izin süreci başlatılmıştır.

RHG ENERTÜRK ENERJİ ÜRETİM VE TİCARET A.Ş

RHG Enertürk Enerji Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Hazineye ait %100 oranındaki paylarının satışı için 27.08.2024 tarihinde gerçekleştirilen ihalede, ihale şartnamesi kapsamında uygun teklif sunulmamış, ihale sonlandırılmıştır"

KAYNAK: HABER7
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.