Bakanlık duyurdu! Öğrenciye ulaşım desteği: Ne kadar ödenecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş müjdeyi verdi. Sosyal yardımdan yararlanan ailelerdeki öğrencilere verilecek olan Ulaşım Desteği ödemelerinin 2024-25 eğitim öğretim yılında da devam edeceği açıklandı. Peki, ne kadar ödenecek?

Bakanlık duyurdu! Öğrenciye ulaşım desteği: Ne kadar ödenecek?
Bakanlık duyurdu! Öğrenciye ulaşım desteği: Ne kadar ödenecek?
GİRİŞ 28.08.2024 14:46 GÜNCELLEME 28.08.2024 14:46

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım  faydalanıcısı ailelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerini karşılamak için hayata g eçirilen Ulaşım Desteği'nin 2024-2025 eğitim öğretim yılında da süreceğini duyurdu.

Bakan Göktaş, Ulaşım Desteği ile birlikte ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerine ulaşım desteği sağlayacak. Peki, ne kadar ödenecek?

NE KADAR ÖDENECEK?

Öğrencilere her seyahat için 2024 yılında en fazla 1250 TL destek verilecek. Bir öğrenci 2024 yılında en fazla 5000 TL (2 gidiş 2 dönüş)  destek alabilecektir.

Ulaşım Desteği programının 2022 yılında hayata geçirildiğini belirten Bakan Göktaş, günümüze kadar 100 binden fazla öğrencinin bu destekten yararlandığını söyledi.

Bakan Göktaş, Ulaşım Desteği ile öğrencilerin gidiş dönüş olacak şekilde yılda 4 defa ulaşım giderlerinin karşılanacağını belirterek, "Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu kapsamda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteği 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edecek. Öğrencilerimize vereceğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 1.250 TL olurken, şu ana kadar yaklaşık 60,8 milyon TL'lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık." dedi.

Ulaşım Desteği ile birlikte öğrenciler ve ailelerine destek olmayı devam ettiklerini belirten Bakan Göktaş, "Bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirerek toplumun her bir ferdine ulaşmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerin desteğe ihtiyaç duydukları her an yanlarında olacağız" açıklamasında bulundu.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Başvurular öğrenci ya da öğrencinin ailesi tarafından öğrencilerin ailelerinin ikametgah adresinde bulunan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılacak.

ÖĞRENCİ ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURUSU İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Ulaşım Desteği programından yararlanmak için gerekli belgeler şu şekildedir;

  • Başvurular ailenizin bulunduğu il veya ilçedeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılacaktır.

  • Başvuru için öğrenci belgesi ve seyahat bileti gerekmektedir.

  • Başvuruyu öğrencinin yapabileceği gibi öğrencinin annesi, babası ya da 18 yaş ve üzeri kardeşi de yapabilecektir.

  • Eğer siz okuduğunuz şehre gittiyseniz ve başvuru yapmak istiyorsanız ailenize öğrenci belgenizi ve seyahat biletinizin elektronik bilet halini PDF şeklinde gönderip ailenizden bu belgelerin çıktısını alıp başvuru yapmalarını isteyebilirsiniz.

  • Elektronik bileti seyahat ettiğiniz firmanın web sitesinden indirebilirsiniz.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.