Bakan Bayraktar'dan rekor üretim açıklaması!

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin aylık elektrik üretim ve tüketiminde rekor seviyelere ulaşıldığını belirterek, "Elektrik üretimi 34,6 milyar kilovatsaat, tüketimi de 34,5 milyar kWh ile tüm zamanların en yüksek aylık değerine ulaştı." dedi.

GİRİŞ 24.08.2024 13:48 GÜNCELLEME 24.08.2024 16:13
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'yi etkileyen sıcak hava dalgası, temmuz elektrik üretim ve tüketim verilerine doğrudan yansıdı.

Bayraktar, temmuz sonu itibarıyla Türkiye'nin elektrik kurulu gücünün 112 bin 999 megavatsaat (MWh) olduğuna işaret ederek, "Aynı dönemde güneş kurulu gücünün toplam kurulu güç içindeki payı, yüzde 15,6'ya ulaşarak oransal anlamda rekor kırdı." bilgisini paylaştı.

Bayraktar, temmuzda yerli kaynaklara dayalı elektrik üretiminin 19,9 milyar kWh ile zirve yaptığını vurgulayarak, "Elektrik üretimi 34,6 milyar kWh, tüketimi de 34,5 milyar kWh ile tüm zamanların en yüksek aylık değerine ulaştı. Temmuzda hem elektrik tüketiminde hem de elektrik üretiminde rekor seviyelere ulaştık. Yılın en sıcak günlerinde zirveye çıkan elektrik talebinin yüzde 57'sini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan karşıladık." ifadelerini kullandı.

Geçen ayın son 53 yılın en sıcak temmuz ayı olarak kayıtlara geçtiğinin altını çizen Bayraktar, şunları kaydetti:

"Buna bağlı olarak özellikle iklimlendirme sistemlerinin yoğun olarak kullanımı, elektrik tüketimini ve doğal olarak üretimini rekor seviyelere taşıdı. Unutmayalım ki enerji verimliliği uygulamaları ile üretimi, sunulan hizmeti ve sosyal refahı olumsuz yönde etkilemeden enerji tüketimini azaltmamız mümkün."

 

KAYNAK: AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 13
  • Gökhan 3 hafta önce Şikayet Et
    nereden nereye işte bu
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    İhtiyacımız olan elektriğin tamamını kendimiz ürettiğimiz gün gerçek manada seviye atlarız.
    Cevapla
  • Bumerang 3 hafta önce Şikayet Et
    Elektriğin tamamını biz üretiyoruz da elektrik üretiminde kullanılan doğalgazı, kömürü dışarıdan alıyoruz. Ülkemizde çıkarılan linyit kömürün kalorisi düşük olduğu için termik santraller çoğunu dışarıdan alıyor. Çünkü ülkemiz genç oluşum olduğu için kömür kalorisi düşük.
    Cevapla
  • Yücel güvenkaya 3 hafta önce Şikayet Et
    Bizde üretim arttıkça milletin ödediği bedelde artıyor
    Cevapla
  • Bumerang 3 hafta önce Şikayet Et
    Hayır ne kadar tüketirsen o oranda bedel de artıyor. Dün elektrik faturası geldi. Ablamgile 485 tl bize 685 tl demekki biz daha fazla elektrik kullandık.
    Cevapla
  • Turan 3 hafta önce Şikayet Et
    Üretimde icraata hizmette sıfır ve borçlu olan ülkeyi üretimde hizmetlerde rekor seviyeye getirenler bellidir boş laf üretenler ve denizleri lagima döndürenlerde belli
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Artık doğal gazda ve elektrikte indirim olacakmi önü söyleyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle