Çin'den devasa nükleer reaktör adımı

Çin'de 5 ayrı bölgede 11 yeni nükleer enerji reaktörünün yapımına onay verildi.

GİRİŞ 20.08.2024 20:12 GÜNCELLEME 20.08.2024 20:21
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ulusal basında yer alan haberlere göre, ülkede kabine işlevini yerine getiren Devlet Konseyi, dün yaptığı toplantıda kuzeyde Şandong, doğuda Ciangsu ile Cıciang, güneyde Guangdong eyaletleri ile Guangşi Cuang Özerk Bölgesi'nde yeni nükleer reaktörlerin inşa edilmesine karar verdi.

11 YENİ NÜKLEER SANTRAL TESİSİ İNŞA EDİLECEK

İnşa edilecek 11 yeni reaktörün yaklaşık 220 milyar yuana (30,85 milyar dolara) mal olacağı hesaplanıyor.

Devlete ait Çin Genel Nükleer Enerji Şirketi (CNGP) 6, Çin Ulusal Nükleer Enerji Şirketi (CNNC) 3 ve Devlet Enerji Yatırım Şirketi (SPIC) 2 reaktörün yapımını üstlenecek.

Çin, 2022 ve 2023 yıllarında da 10'ar yeni reaktörün yapımına onay vermişti.

Halihazırda 55 aktif nükleer reaktöre sahip ülke, ABD ve Fransa'nın ardından en fazla reaktöre sahip ülke konumunda bulunuyor.

Çin, proje veya yapım aşamasındaki 36 reaktörün eklenmesiyle 2030 yılına gelindiğinde nükleer enerji kapasitesinde dünya lideri olmayı hedefliyor.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • HAKAN'IN FİKRİ 1 ay önce Şikayet Et
    biz bir taneyi kaç yıldır bitiremedik adam11 tane birden yapıyor
    Cevapla
  • Sivasspor 1 ay önce Şikayet Et
    Nükleer teknoloji altyapımız olmadığı için elin rusyası 7 nükleer santral parasına bir nükleer santral yapıyor bize.yaani hesap sorulacaksa 100 yıllık Cumhuriyet hükümetlerinin hepsine sorulmalı.yine Tayyip bir sürü karşı çıkmalara rağmen birtane yaptı iki tane yapımı için hazırlık yapıyor ya 80 yıl boşa geçen zamanın hesabını niye sormuyorsunuz
    Cevapla
  • M. may 1 ay önce Şikayet Et
    Batılı sömürgeciler nükleer enerji ile gelişip güçlenirken, bizim beyni sömürülmüşler de Nükleer enerji istemiyoruz, Altın madeni istemiyoruz vs. Diyerek eylem yaparlar! Şimdi gidin de Çin'de bu eylemi yapında size adam diyeyim! Asıverirler vallahi!
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    adamlar nüklerde dünyada birinci olmak peşinde Bizimkiler de neden yapıyoruz diye Yolları protesto yapıyor Yurdumun İnsanı çok zeki
    Cevapla
  • Misafir babuş 1 ay önce Şikayet Et
    Büyük devlet işte budur helal olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle