TUSAŞ'tan heyecanlandıran Aksungur ve TEI-PD170 açıklaması

Türk Havacılık Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) teknoloji harikası milli İHA Aksungur, 100'üncü uçuşunu gerçekleştirdi. TUSAŞ teknolojisi Aksungur yine TUSAŞ üretimi 'TEI-PD170' uçtu.

GİRİŞ 10.08.2024 17:38 GÜNCELLEME 10.08.2024 17:39
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız hava aracı 'Aksungur', milli motor 'TEI-PD170' ile 100'üncü uçuşunu gerçekleştirdi.

TUSAŞ'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Türk Silahlı Kuvvetleri için geliştirilen Aksungur'un, milli motorla güçlenmeye devam ettiği belirtilerek, "Aksungur yüksek faydalı yük kapasiteli İHA, milli motor TEI-PD170 ile 100'üncü uçuşunu gerçekleştirdi" denildi. Aksungur'un 30 bin feet azami irtifaya çıkabildiği ve tek sortide 45 saat uçuş yapabildiği belirtilerek, toplamda 520 saat uçuş gerçekleştirdiği bilgisi de paylaşıldı.

Gece-gündüz her türlü hava koşulunda istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevi gerçekleştirebilen Aksungur, 750 kilogram yüksek faydalı yük taşıma kapasitesine sahip.

 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Orc 4 hafta önce Şikayet Et
    Keske ayni basariyi tarimda da gösterebilsek
    Cevapla
  • Hisar 4 hafta önce Şikayet Et
    Tarımda Avrupa birincisi yiz kardeşim istatisklere bak
    Cevapla
  • Haluk 4 hafta önce Şikayet Et
    Büyük başarı Allah razı olsun tüm emeği geçenlerden ,Motoru yerli mi diye soruyorlardı evet şimdi motoruda yerli iyiki başlandı devam edildi bu projelere
    Cevapla
  • Kadir 4 hafta önce Şikayet Et
    Maşallah Allah yolumuzu açık etsin İnşallah büyük Türkiye için yola devam buna 30 adet mini bomba lancer taktığımızda bir birliği yok eder. Süper olur
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    mâşâallah sübhânallâh Allah mühendislerimizin ilmini irfanını ferasetini idrakini isabetini gayretini artırsın
    Cevapla
  • ???? 4 hafta önce Şikayet Et
    Kaç yıl oldu aksungur çıkalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle