Hac ön kayıt ücreti ne kadar, kaç TL 2025? Hac ön kayıt nereden, nasıl yapılır?

2025 yılı içinde kutsal topraklara gidip hac ibadetlerini yerine getirmek isteyenler için hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemi 16 Eylül’de son bulacak. Peki, Hac ön kayıt ücreti ne kadar, kaç TL 2025? Hac ön kayıt nereden, nasıl yapılır?

Hac ön kayıt ücreti ne kadar, kaç TL 2025? Hac ön kayıt nereden, nasıl yapılır?
Hac ön kayıt ücreti ne kadar, kaç TL 2025? Hac ön kayıt nereden, nasıl yapılır?
GİRİŞ 21.08.2024 12:19 GÜNCELLEME 21.08.2024 12:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hac ön kayıtları resmen başladı. 2025 yılı için hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, e-Devlet üzerinden olacaktır. Peki, Hac ön kayıt ücreti ne kadar, kaç TL 2025? 

HAC ÖN KAYIT YENİLEME NE ZAMANA KADAR?

Öncesinde herhangi bir kaydı bulunmayanlar ve 2025’te haca gitmek için ilk defa müracaat etmek isteyen vatandaşlar, ön kayıtlarını 5 Ağustos 2024 - 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet platformu üzerinden yapacaktır.

e-Devlet Hac ön kayıt başvuru ekranı için tıklayınız

HAC ÖN KAYIT ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL 2025?

2025 yılında hacca ilk defa gitmek için kayıt yaptırmak isteyenler, 750 TL ile ön kayıt ücretini anlaşmalı bankalara yatırabilir.

ÖN KAYIT ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Hac ön kayıt ücretleri 2025 yılı için Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım) hac kurumsal tahsilat hesabına yatırılacak.

HAC KAYIT YENİLEME YAPILMASI GEREKİYOR

2024’te hac kurasına girdiği halde kesin kayıt hakkı olmayanlar ya da kesin kayıt sırası gelmiş olmasına rağmen hacca gidemeyen vatandaşların kayıtları, Diyanet tarafından otomatik olarak yenilenmeyecektir.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Sevinc Kaplan 4 hafta önce Şikayet Et
    Eski adayların kayıtlarının DİB,ca otomatik olarak yenilenmemesi ne demektir. Lütfen açıklama getirilsin
    Cevapla
  • Anadolu 4 hafta önce Şikayet Et
    Bu nedir arkadaş. Hadi gidenden alıyorsun, kura çekilişi bile ücretli. Siz bu gençliği nasıl İslam'a ısındırmayı düşünüyorsunuz. Bu keyfi bir gezi değil, Allah'ın farz kıldığı bir ibadet. Buna sebep olanlar bunun vebalini ödeyemezler. Allah aşkına. Her şeyi paraya çevirdiniz. Bari ibadetini yerine getirmek isteyene dokunmayın. Rabbim her türlü kötülükten ve kötülerden sana sığınıyoruÂmin
    Cevapla