SEDDK'dan 'Gri Sigorta' açıklaması

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Gri Sigorta'yı izinsiz satın alanlar tarafından atanan yönetim kurulunun düştüğünü açıkladı.

SEDDK'dan 'Gri Sigorta' açıklaması
SEDDK'dan 'Gri Sigorta' açıklaması
GİRİŞ 09.08.2024 17:14 GÜNCELLEME 09.08.2024 17:14
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), kurumun itirazı üzerine idari mahkemenin aldığı yönetmeyi durdurma kararının kaldırılmasının ardından Gri Sigorta yönetim kurulu için aldığı tedbirleri yeniden yürürlüğe koydu.

Kurumdan yapılan açıklamada, 19 Temmuz 2024 tarihinde Gri Sigorta AŞ’ye uygulanmakta olan tedbirlerden sadece şirket yönetim kurulunun görevden alınmasına dair olanlarının yürütmesinin durdurulduğu, bununla birlikte şirketin sigortacılık faaliyetlerinin durdurulmasına, sigortacılık portföyünün idaresinin Güvence Hesabı’na bırakılmasına ve malvarlığı blokajına ilişkin diğer tüm tedbirlerin uygulanmaya devam ettiği bilgisinin paylaşıldığı anımsatıldı.

Söz konusu karara itiraz yapıldığı belirtilen açıklamada "Kurumumuzca söz konusu karara karşı yapılan itiraz haklı bulunarak, İstanbul 7. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı gerekli hukuki koşulların gerçekleşmemesi ve kararda 'hukuka uyarlık' olmadığı gerekçesiyle İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 10. İdari Dava Dairesi kararı ile kaldırılmıştır. Bu durumda, şirketin hisselerini hukuka aykırı olarak devralan izinsiz hissedar tarafından atanan hukuksuz yönetim kurulu düşmüş ve kurumumuzca şirket yönetim kuruluna dair alınan tedbirler tekrar yürürlüğe girmiştir." ifadelerine yer verildi.

SEDDK ayrıca, izinsiz hissedara yönelik alınan ilave tedbirler ile denetim faaliyetleri kapsamında işlendiği öğrenilen suçlar ve mevzuata aykırı diğer işlemlere dair Cumhuriyet Başsavcılığı ve idari makamlar nezdinde başlatılan süreçlerin önem ve hassasiyetle takip edildiğini vurguladı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Sefer yüceer 4 hafta önce Şikayet Et
    Kaskom iptal edildi ama geri iadesi olmadı dolandirildik yani mağduriyeti yaşadık
    Cevapla
  • R.D 3 hafta önce Şikayet Et
    Tüketici hakem heyetine başvurarak paranızı geri alabilirsiniz.
    Cevapla
  • Zafer Kamiloglu 4 hafta önce Şikayet Et
    Aynen bizde mağdur olduk.iade için hiç bir açıklama yapılmıyor
    Cevapla
  • Zeki Gür 4 hafta önce Şikayet Et
    Devletin adalet mekanizması maalesef çökmüştür, SEDDK kurumu çökmüştür, hukukun üstünlüğü değil üstünlerin hukuku geçer akçe olduğunu bizzat yaşayarak ve mağdur edilerek öğrendim. Devletin adaleti mazlumun yanında zalimin karşısında olmalıydı maalesef olmadı ve ümidimi yitirdim
    Cevapla
  • Çiğdem 4 hafta önce Şikayet Et
    Geceden poliçe iptal etmek de ne demek müşterileri ve acenteleri itibarsızlaştırmak ne demek gri sigorta piyasaya girerken sermaye vermedi mi 1 yıl müşterileri kaskolu olmak zorundaydı müşterilerle karşı karşıya gelmek nasıl bir duygu biliyor musunuz illaki birinin silahla kafamıza dayatmasını mı istiyorsunuz Birinin ölmesi mi lazım
    Cevapla
  • Hamit atal 1 ay önce Şikayet Et
    Bütün bu tetbirler neden baştan alınmadı göz yumman kim ve kimler ansızın milletin poliçelerini iptal edip insanlari ve ecenteliri mağdur etmek itibarsızlaştırmak ne vicdanı ne ahlaki bir yeri vardır SEDDK Bu mağduriyeti yaratanın baş mimarisidir ve hala devam etmektedir gri sigorta kadar onlarda sorumludurlar aynı tedbiri seddk da ki yöneticilere uygulanmali
    Cevapla
  • Umut sarıca 1 ay önce Şikayet Et
    Bir acante olarak çok mağdur olduk bir gece ansızın kaskolar iptal edildi ve müşterilerimiz mağdur oldu ve bizler müşterinin gözünde yalancı olduk ve yardımcısı olunması iptal poliçelerin paraların müşteriye iade olmasını istiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle