Araç sahiplerini üzecek gelişme! Bu masraf otomatik tahsil edilecek

Kredi ile alınan araçların kasko poliçesini bankadan yapma zorunluluğu getirildi. Bu poliçeler artık sadece bankalar aracılığıyla temin edilebilecek.

GİRİŞ 08.08.2024 17:15 GÜNCELLEME 09.08.2024 10:07
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Artık araç kredisi başvurusu yapacak vatandaşların dikkat etmesi gereken yeni bir zorunluluk var. Bankaların kasko poliçesi alma zorunluluğu, tüketicilerin dikkat etmesi gereken bir konu haline geldi. Bu poliçeler artık sadece bankalar aracılığıyla temin edilebilecek.

HUKUKA AYKIRI OLDUĞU BELİRTİLİYOR

Tüketici dernekleri, bu zorunluluğun hukuka aykırı olduğunu vurgularken, tüketicilerin serbest piyasa koşullarında istedikleri acenteden kasko poliçesi alma hakkına sahip olduklarını ifade etti.

Hukukçular, bankaların kasko poliçesi talep etme hakkına sahip olduğunu, ancak tüketicilerin bu poliçeyi başka bir acenteden alabileceklerini belirtildi. Tüketici dernekleri ise, sigorta poliçelerinin serbest piyasa koşullarına göre herhangi bir acenteden yapılabileceğini vurgulayarak, bankaların zorunlu kasko taleplerine karşı hukuki yollara başvurulmasını öneriyor.

Hukukçular, bankaların araç kredisi verirken kasko poliçesini zorunlu kılabileceğini ancak tüketicilerin bu poliçeyi bankadan değil, tercih ettikleri herhangi bir acenteden alabileceklerini ifade etti.

Bu gelişmeler, banka kredisiyle araç sahibi olmayı planlayan vatandaşların göz önünde bulundurması gereken önemli bir konu haline geldi.

Tüketiciler, kasko poliçesi alırken bankaların dayatmalarına karşı mevcut seçeneklerini değerlendirip, kendileri için en uygun ve avantajlı seçeneği tercih etme hakkına sahiptir.

KAYNAK: GUNBOYUGAZETESİ
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Adem 1 ay önce Şikayet Et
    kasko isteğe göre değil mi, niye zorlanıyor insanlar,
    Cevapla
  • ismet 1 ay önce Şikayet Et
    otomobilin yıllık masrafı minimum 20 bin orta sınıf 60 bin hiç gerek yok taksiye bin daha ucuz daha stressiz
    Cevapla
  • Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    Aynen, yöneticilerin de makam aracı yerine taksiye binmesi gerek. O kadar masrafı var o makam araçlarının, babalarının arabası gibi kullanıyorlar!
    Cevapla
  • talihli talihsiz 1 ay önce Şikayet Et
    zaten vardı ne alaka
    Cevapla
  • Nasrettin Hoca 1 ay önce Şikayet Et
    Parayı veren düdüğü çalar
    Cevapla
  • Hilmi 1 ay önce Şikayet Et
    Bankalar az kazanıyor biraz desteklemek lazım!!!!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle