Bakan Şimşek'ten vergi mesajı

Bakan Mehmet Şimşek, Brezilya'da düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nda küresel ekonomi, vergi politikaları ile İstikrar ve Reform Programı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu bildirdi.

Bakan Şimşek'ten vergi mesajı
Bakan Şimşek'ten vergi mesajı
GİRİŞ 26.07.2024 17:46 GÜNCELLEME 26.07.2024 17:48
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Brezilya'da G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplantıyla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, "Toplantılarda artan oranlı vergilendirmenin gelir ve servet eşitsizliğini azalttığı, mali disiplini güçlendirdiği, vergi adaletini ve kapsayıcı büyümeyi desteklediği konusunda uzlaşı sağlanırken G20 tarihinde ilk kez vergide işbirliği odaklı bir bildirge yayınlandı" dedi

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda toplantıya ilişkin bilgi verdi.

Brezilya'da düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nda küresel ekonomi, vergi politikaları ile İstikrar ve Reform Programı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Toplantılarda, artan oranlı vergilendirmenin gelir ve servet eşitsizliğini azalttığı, mali disiplini güçlendirdiği, vergi adaletini ve kapsayıcı büyümeyi desteklediği konusunda uzlaşı sağlanırken, G20 tarihinde ilk kez vergide işbirliği odaklı bir bildirge yayınlandı. Küresel ekonomide zorlukların devam ettiği, düşük verimliliğin küresel büyümeyi sınırlandırdığı günümüzde yapay zeka ve benzeri teknolojilere hazırlık büyük önem arz ediyor. Programımızla makro istikrarı güçlendirirken yapısal reformlarla kazanımlarımızı kalıcı hale getirerek büyüme potansiyelimizi artıracağız."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    batı dediğiniz ülkeler vergi kaciranin ticari hayatını bitirir vergi olmazsa bu millet taş kökümü yiyecek
    Cevapla
  • Nef'i 2 hafta önce Şikayet Et
    Geçen zengin ağ abeylerle oturuyordum. Biri bir bakan eşinin yaptığı iş karşılığında faturaya gerek yok diyip ücreti IBAN'dan attığını söyledi. Ne desem bilemedim. Eski bakanımızın geçen yıl yaptırdığı evinde güle güle oturması dileğiyle.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Vergiden başka mesajı yok vergi vergi vergi
    Cevapla
  • milli. 2 hafta önce Şikayet Et
    sayın bakan hiç zorlanmaya gerek yok en agır şuç vergi kacakcilı olursa afı ve indrimsiz agır ceza olursa .görün vergi gelirlerini.
    Cevapla
  • hakikati söyle 2 hafta önce Şikayet Et
    muhtarlık kaldırılsın, nüfusu belli bir sayı altında olan ilçelerin belediye başkanlığını kaymakam üstlensin. yada tam tersi ilçeleri halk seçsin valiye bağlansın. böylelikle her şehir de bir devlet değil bir devlette tek tip hizmet olur. bütçe yanlış yere gitnez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle