'Doktor Para' konuştu: Türkiye'nin enflasyonunu yıllık %25,6 olarak ölçüyorum

Moddy's 11 yıl aranın ardından Türkiye'nin kredi notunu iki derece birden arttırırken Para Doktoru lakaplı ABD'li ekonomist Prof. Dr. Steve Hanke'den Türkiye enflasyonu hakkında dikkat çeken bir açıklama geldi.

'Doktor Para' konuştu: Türkiye'nin enflasyonunu yıllık %25,6 olarak ölçüyorum
'Doktor Para' konuştu: Türkiye'nin enflasyonunu yıllık %25,6 olarak ölçüyorum
GİRİŞ 27.07.2024 09:19 GÜNCELLEME 27.07.2024 09:19
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Haber7

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sıkı para politikalarının ardından göstergelerdeki iyileşme CDS'lerde yaşanan düşüş ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın rezervlerindeki iyileşme, Moddy's gibi kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin kredi notunun yükseltilmesine zemin hazırladı.

TCMB Başkan Yardımcısı Akçay: Faiz indirimi gündemde değilTCMB Başkan Yardımcısı Akçay: Faiz indirimi gündemde değil

HANKE: TÜRKİYE EKONOMİSİ İYİ YOLDA

TÜİK'in açıkladığı yıllık enflasyon oranı olan %71.6'nın çok altında bir enflasyon oranı ölçümlediğini belirten ünlü ekonomist Prof. Dr. Steve Hanke, yüksek frekanslı veriler kullanarak yaptığı yaptığı ölçümlerde Türkiye'nin yıllık enflasyonu %25.6 olarak hesapladığını açıkladı.

Tarihi adım! Türkiye'nin dev gemisi geliyor!Tarihi adım! Türkiye'nin dev gemisi geliyor!

Hanke, "Bu oran resmi verilerin çok altında. Resmi enflasyon oranının da düşmesini bekliyorum. Türkiye ekonomisi iyi yolda," şeklinde bir mesaj verdi ve Türkiye ekonomisinin iyi gidişatını gösteren bir karikatürü paylaştı.

 

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 63
  • Tatar 1 ay önce Şikayet Et
    HASS ORDAN GEL TÜRKİYEDE YAŞA O zaman
    Cevapla
  • Kadir KARASIZ 1 ay önce Şikayet Et
    Erdoğan bu adamı hemen TUK başkanı yapar.
    Cevapla
  • Ülkem 1 ay önce Şikayet Et
    henke senin bu ülkede yaşamıyorsun biz yaşıyoruz bildiğim şu ben ekonomistim diyen vede faizleri lodoslama indiren sonundada doları tutacağız diye kasada ne var ne yok bozduran sonucundada Türkiye cumhuriyeti tarihinde görülmemiş bir enflasyonla karşı karşıya geldik hersey son 3 yılda 10 kat arttı kime ne anlatıyorsun dışarıdan konuşmak kolay millet kiralık ev bulamaz oldu geç bunları.
    Cevapla
  • Garip 1 ay önce Şikayet Et
    Kardeş senin yaşın daha küçük sanırım, bu ülkede yüzde 500 ler görüldü. Kaldıkiı ülke tbir buçuk yıl önce tarihinin en büyük felaketini yaşadı pandemi geçirdi. Onlar olmasaydı bu kadar enflasyon bile olmazdi
    Cevapla
  • Subzero 1 ay önce Şikayet Et
    En az %100 en az bak
    Cevapla
  • Baston 1 ay önce Şikayet Et
    Gerçek enflasyon mu istiyorsunuz. Yeniden değerleme oranına bakın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle