Türkiye'nin yeni dev gemisi yola çıktı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin ilk yüzer üretim platformu Singapur'dan Türkiye'ye doğru yola çıktığını duyurdu. Yeni geminin isminin ne olacağı ise merak konusu oldu.

GİRİŞ 30.07.2024 11:06 GÜNCELLEME 30.07.2024 18:25
Bu Habere 267 Yorum Yapılmış

Haber7

Başlattığı Milli Enerji ve Maden Politikası ile enerjide dışa bağımlılığı azaltan Türkiye, bu alandaki girişimlerine devam ediyor.

Türkiye, mevcutta bulunan 4 sondaj ve 2 sismik araştırma gemisi ile denizlerde gerçekleştirdiği petrol ve doğal gaz arama ve sondaj çalışmalarını, filoya katılacak 7. gemi ile daha da ileriye taşımayı hedefliyor. Bu yeni gemi, Türkiye'nin enerji bağımsızlığı yolunda önemli bir adım olarak görülüyor.

MÜJDEYİ ERDOĞAN VERMİŞTİ

Yeni geminin müjdesini  KKTC ziyareti dönüşünde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni bir doğalgaz gemisi alıyoruz. Sakarya Gaz Sahası’ndaki gaz üretiminde kullanılacak, yüzer gaz işletme platformu gemisi. Yaklaşık 2 ay sonra Türkiye'de olacak. 300 metre boyunda 58 metre genişliğinde. 5 milyon hane halkına yetecek kadar doğalgazı üretecek bu platform belki orada 15-20 yıl kalacak. Adeta bir üs gibi. Önümüzdeki hafta yola çıkıyor ve Türkiye'ye gelecek." demişti.

DEV GEMİ YOLA ÇIKTI TÜRKİYE'YE GELİYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, X hesabından yaptığı açıklamada, "Yüzer üretim platformumuz Singapur’dan Türkiye’ye doğru yola çıktı. Yaklaşık 2 aylık seyir süresinin ardından ülkemize ulaşacak. Adeta yüzen bir sanayi tesisi olan bu devasa deniz üssü ile her gün 5 milyon hanenin ihtiyacını karşılayacak kadar doğal gaz üretimi yapacağız." dedi.

YOLCULUĞU 52 GÜN SÜRECEK

Boka Vanguard gemisiyle taşınan Türkiye'ye doğru yoluna devam eden yeni Yüzer Gaz İşletme Platformu Gemisinin yolcuğunun 52 gün sürmesi planlanıyor.


ENERJİ ÜRETİMİNDE YENİ DÖNEM

Yeni alınan gemisinin en önemli özelliği Karadeniz gazını deniz üzerinde üretilip, karaya ulaştırılacak olması. 

Uzmanlar, gaz platformunun baştan sona inşasının yaklaşık beş yıl süreceğini ifade ediyor. Ancak mevcut bir platformun yenilenerek satın alınmasının, sıfırdan üretim maliyetine göre %60 daha ekonomik olacağını belirtiyorlar. Bu yeni platform sayesinde Türkiye, uluslararası arenada önemli bir pozisyona yükselecek. ABD, Rusya, Brezilya, Norveç ve Malezya'dan sonra, bu platforma sahip olan altıncı ülke olarak adını yazdıracak.

YENİ GEMİNİN İSMİ NE OLACAK?

Türkiye'nin enerji filosunda Barbaros Hayreddin Paşa, MTA Oruç Reis, Fatih, Yavuz, Kanunu ve Abdulhamid Han gemisi buluyor. Yeni geminin isminin ne olacak şimdiden merak konusu oldu.

 

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 267
  • memo 1 ay önce Şikayet Et
    Andülhamit han ndya vahdettin olsun.
    Cevapla
  • Köylü 1 ay önce Şikayet Et
    Hızır Reis veya bilinen adıyla Barbaros Hayreddin Paşa olabilir
    Cevapla
  • semih 1 ay önce Şikayet Et
    Sanırım haberi hiç okumadınız. Hızır reisin ismi oruç olduğu için barbaros olarakta her ikisinin ismide gemilerde var.
    Cevapla
  • Tuzla 1 ay önce Şikayet Et
    Caka bey Türk denizciliginin mihenk taşı adı caka bey olsun çok çakalı maşallah
    Cevapla
  • Kamal 1 ay önce Şikayet Et
    Kemal kılıştaroğlu olsun ona cok sey borcluyuZ
    Cevapla
  • HaKKAN 1 ay önce Şikayet Et
    KUT reis olsun ingilizler çıldırsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle