Okul servis ücretleri zamlı fiyatı ne kadar 2024? Okul servis ücretleri güncel fiyatı!

Okul servis ücretlerinin 2024 yılının Temmuz ayında ne kadar olduğu merak ediliyor. Okul servis ücretlerine dair Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından yapılan açıklama ile yeni fiyatlar belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) alınan karar ile toplu ulaşım ücretlerine yüzde 22,19 oranlarında zam yapıldı. Okul servis ücretleri zamlı fiyatı ne kadar 2024? Kısa, uzun mesafe okul servisi kaç TL oldu? İşte Okul servis ücretleri güncel fiyatı...

Okul servis ücretleri zamlı fiyatı ne kadar 2024? Okul servis ücretleri güncel fiyatı!
Okul servis ücretleri zamlı fiyatı ne kadar 2024? Okul servis ücretleri güncel fiyatı!
GİRİŞ 26.07.2024 09:42 GÜNCELLEME 26.07.2024 12:29

Okul servis ücretlerinin zamlı ücretinin ne kadar olduğu, İstanbul'da toplu ulaşıma zam gelmesinin ardından merak ediliyor. Okul servisinde zam oranları öğrencinin gideceği mesafeye göre değişkenlik gösteriyor. Peki, Okul servis ücretleri zamlı fiyatı ne kadar 2024? Kısa, uzun mesafe okul servisi kaç TL oldu? İşte  Okul servis ücretleri güncel fiyatı...

OKUL SERVİS ÜCRETLERİ ZAMLI FİYATI NE KADAR 2024?

İBB'nin Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan karar ile servis, minibüs, toplu taşıma, taksi ücretlerine zam geldi. 

Okul servis ücretlerinde 0-1 kilometre arasındaki mesafe ücretine %16 zam g elerek 1665 TL'den 1931 lira 50 kuruşa çıktı.

Personel servisi ücretinde 10-17 koltuklu minibüsler için 865 lira 69 Kuruş'tan 1004 lira 20 kuruşa yükseldi.

OKUL SERVİS ÜCRETİ HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Fiyat belirlenirken mesafe olarak ev ve okul arasında ulaşılabilir en yakın otobüs ve minibü güzergah uzunluğu baz alınacaktır. Fakat hat üzerinde minibüs, otobüs güzergahı olmadığı takdirde ev ve okul arasındaki ulaşılabilir en yakın mesafeye bakılara fiyat verilecektir. 

Ücret hesaplanması kilometre olarak tek gidiş üzerinden hesaplanmaktadır. Dönüş için ek olarak km hesabı yapılamaz.

Hesaplanan ücretler okul servisin gidiş-dönüş için olur. Bu özellik özel okullar ve devlet okulların hepsini kapsar.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.