Bakan Işıkhan en fazla prim borcu olan belediyeleri açıkladı!

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından prim borcu olan belediyelere ilişkin açıklama yaptı. Işıkhan, "Belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcu 96 Milyar TL’ye ulaşmış durumda. Borçların %67,7’si tek başına CHP’li belediyelere ait." dedi.

GİRİŞ 25.07.2024 15:39 GÜNCELLEME 25.07.2024 22:10
Bu Habere 229 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, en fazla SGK prim borcuna sahip 5 belediyenin AK Parti'den devraldıkları belediyeler olduğunu ifade eden Özgür Özel'in yalanını çürüttü.

Bakan Işıkhan'ın sosyal medya hesabı üzerinden prim borcu olan belediyelere ilişkin paylaştığı verilerde en fazla SGK prim borcu olan 5 belediyenin de AK Parti'den devralınmayan belediyeler olduğu görüldü.

Bakan Işıkhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Belediyelerin SGK’ya olan prim borçları ile ilgili birtakım gerçekleri aziz milletimize aktarmamız ve CHP’li bazı yetkililerin ortaya attığı yanlış bilgileri düzeltmemiz gerekiyor.

5 BELEDİYENİN TAMAMI CHP’Lİ BELEDİYE

SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamı CHP’li belediyelerdir. Bu gerçek yerel seçimler öncesinde de böyleydi. Seçimlerden önce yaptığımız açıklamada da bunu ifade etmiştik.

TÜRKİYE GENELİNDE BELEDİYELERİN SGK’YA TOPLAM BORDU 96 MİLYAR TL

Türkiye genelinde belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcu 96 Milyar TL’ye ulaşmış durumda. Bu borçların %67,7’si tek başına CHP’li belediyelere ait.

MANSUR YAVAŞ DÖNEMİ BORÇ 25,5 KAT ARTTI

SGK’ya en fazla prim borcu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 5 Milyar 751 Milyon TL’dir. Belediyeyi 2019’da AK Parti’den devraldığında borcu 225 Milyon TL iken, bugün itibarıyla 25,5 katına çıkmıştır.

Dolayısıyla “seçim oldu” diyerek kafa karışıklığı yaratmaya, aziz milletimizi yalanlarla aldatmaya çalışmanın kimseye faydası yoktur.

"BİR AN EVVEL ÖDENMELİ"

CHP’li belediye başkanlarına tavsiyemiz; emekçilerin alın terinin hakkı olan sigorta primlerini bir an evvel ödemeleridir. 

Meseleyi siyasi parti rekabeti veya hamaset üzerinden değil veriler ve rakamlar üzerinden sadece gerçekleri söyleyerek paylaşmamız  gerekiyor.

İşte en borçlu 5 belediye"

'BU BEŞ BELEDİYENİN ÜÇÜNÜ AK PARTİ NEREDEYSE HİÇ YÖNETMEMİŞTİR'

Özel'e bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ'dan geldi. Dağ, resmi X hesabından yaptığı paylaşımla Özel'in yalanını ortaya çıkararak,

"Bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel, en fazla SGK prim borcuna sahip 5 belediyenin AK Parti’den devraldıkları belediyeler olduğunu ifade etmiştir.

Ancak işin gerçeği, Sn. Özgür Özel’in ifade ettiği gibi değildir. SGK’ya en çok borcu olan 5 belediye sırasıyla
-Ankara
-İzmir
-İstanbul
-Adana 
-Şişli Belediyesi 
şeklindedir.

Bu 5 belediyenin tamamı bir önceki dönemde de CHP tarafından yönetilmiştir. Üçünü ise AK Parti, neredeyse hiç yönetmemiştir.

Emekli vatandaşlarımızı tamamen siyasete malzeme yapma gayesiyle hareket edenler, eğer devlete ve millete katkı sunmak istiyorsa yapmaları gereken ilk şey SGK’ya olan borçlarını ödemektir.

'ÇARPICI OLSUN DİYE BEYHUDE NUTUK ÇEKMEYİ BIRAKMALI'

Kaldı ki bu durum sadece CHP’li belediyeler için geçerli bir uygulama değildir. Türkiye’de tüm belediyeler için geçerlidir. Özel sektör ve kamu kurumları nasıl SGK borçlarını ödemekle yükümlüyse belediyeler de aynı şekilde bu borçları ödemekle yükümlüdür.

Sn. Özel hamaseti ve “Her çiftçiye traktör” yalanında olduğu gibi “Çarpıcı olsun diye” beyhude nutuk çekmeyi bırakmalı, belediye başkanlarına -eğer gücü yetiyorsa- bu borçları derhal ödeme talimatı vermelidir." dedi.

KAYNAK: AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 229
  • Huseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Benim görüşüm belediyelere birer vali atayın bir yılda herşey düzelir
    Cevapla
  • Maraşli 1 ay önce Şikayet Et
    Bu zamana kadar aklınız neredeydi alacaksınız tabii
    Cevapla
  • İZZET.B... 1 ay önce Şikayet Et
    ne güzel iş .....ohhh özel şirketlerde ödemesinnnnn
    Cevapla
  • dsfsd 1 ay önce Şikayet Et
    sorsan aldıkları belediyelerde borç açıklarlar birde verdikleri belediye borçlarını yazın ama yok onlar dürüst diğer kafalar aynı
    Cevapla
  • German 50 1 ay önce Şikayet Et
    Sıkıntı yok, Devlet parasının peşinde koşmasin, vereceği Paradan kisintiya gitsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle