Adidas, korkusundan özür diledi

İsrail'in tepkisi sonrası Filistin asıllı model Bella Hadid'i reklam filminden çıkaran Adidas, gelen boykot çağlarından korkarak ünlü modelden özür diledi.

Adidas, korkusundan özür diledi
Adidas, korkusundan özür diledi
GİRİŞ 25.07.2024 11:27 GÜNCELLEME 25.07.2024 11:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adidas, geçtiğimiz hafta, 1972 Olimpiyatları'nda kullanılan bir ayakkabı tasarımının Münih katliamını hatırlatması ve Bella Hadid'i reklam kampanyasından çıkarması nedeniyle iki yönlü eleştirilerin merkezinde kaldı.

Adidas'tan yapılan açıklamada, kampanyanın "yeniden değerlendirildiği" belirtildi.

REKLAM KAMPANYASINDAN ÇIKARILDI

İsrail yanlıları, ünlü model Bella Hadid'in Adidas kampanyasında yer almasına tepki gösterdi. İsrail'in Almanya büyükelçiliğinin resmi X hesabından yapılan açıklamada, "Kampanyanın yüzü kim mi? Bella Hadid, antisemitik söylemler ve İsrail'e karşı şiddet çağrılarıyla tanınan Filistin asıllı bir model." ifadeleri kullanıldı.

Adidas, Filistin'e destek veren ve İsrail'i sıkça eleştiren Bella Hadid'i kampanyasından çıkardığı için boykot çağrılarıyla karşılaştı.

ADİDAS'TAN ÖZÜR

Hadid'in, kampanyadan çıkarılması nedeniyle markaya karşı yasal işlem başlatmayı düşündüğü bildirilirken, Adidas, güncellediği mesajında Hadid'den özür diledi.

Özür mesajında, "Ortaklarımız Bella Hadid, ASAP Nast, Jules Koundé ve diğerlerinden, yaşattığımız olumsuz etkiler için özür dileriz ve kampanyayı yeniden gözden geçiriyoruz." denildi.

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • Mizah 1 ay önce Şikayet Et
    Özür dileyip kovacaklar. Bunlar Yahudi her yol mubah.
    Cevapla