Bakan Işıkhan'dan sigorta primi duyurusu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Sosyal güvenlik kapsamında 16 milyon emeklimizin aylıklarını, 85 milyon vatandaşımızın sağlık, tedavi ve ilaç harcamalarını karşılarken en önemli gelir kaynağımız sigorta primleridir" dedi.

GİRİŞ 25.07.2024 01:45 GÜNCELLEME 25.07.2024 14:19
Bu Habere 200 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sigorta primlerine ilişkin önemli bir açıklamada bulundu.

'EN ÖNEMLİ GELİR KAYNAĞIMIZ SİGORTA PRİMLERİDİR'

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Sosyal güvenlik kapsamında 16 milyon emeklimizin aylıklarını, 85 milyon vatandaşımızın sağlık, tedavi ve ilaç harcamalarını karşılarken en önemli gelir kaynağımız sigorta primleridir. Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliği için istihdamı artırmak, kayıtdışı istihdamla mücadele etmek ve prim borçlarını tahsil etmek durumundayız. Bu noktada çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yerel seçimlerden önce özellikle CHP'li belediyelerin prim borçlarının had safhaya ulaştığını verilerle açıklamış ve tüm belediyelere prim borçlarının ödenmesi yönünde çağrı yapmıştık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği doğrultuda belediyelerden prim borçlarının tahsili için gereken tüm adımları atmaya kararlıyız."

KAYNAK: İHA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 200
  • Recep 1 ay önce Şikayet Et
    Telsiz tukkanim ücreti kaldırılsın artık
    Cevapla
  • Recep 1 ay önce Şikayet Et
    Sigorta pirimi 1000 TL dusurulsun mesebelerde kapatılsın yoksa esnaf baticak
    Cevapla
  • Jack ruby 1 ay önce Şikayet Et
    Aferin
    Cevapla
  • Sünduz 1 ay önce Şikayet Et
    Vekillerin maaşl kesilip hazineye yada pirim borcunu ödeyemeyen ev hanlmlarlna verilsin Vekillerin maaşlndan kesilip isteğe bağlı borcunu ödeyemeyen ev hanlmlarlna verilsin
    Cevapla
  • Yok 1 ay önce Şikayet Et
    Bende çok rahatım mesela artık çok düşünmüyorum zira gereksiz oluyor.
    Cevapla
  • Cemil şahin 1 ay önce Şikayet Et
    Hastahaneye işin düşünce bakmıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle