Bakan Uraloğlu duyurdu! Trabzon-Kocaeli uçuşları başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon ile Kocaeli arasında artan yolcu talebine yanıt vermek maksadıyla 9 Ağustos tarihinde başlatılacak direkt uçuşların, vatandaşlara önemli zaman tasarrufu sağlayacağını belirtti.

GİRİŞ 24.07.2024 14:00 GÜNCELLEME 24.07.2024 14:45
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 9 Ağustos itibariyle Trabzon-Kocaeli direkt uçuşlarının başlayacağını söyledi.



Pegasus Havayolları tarafından 9 Ağustos ile 20 Eylül tarihleri arasında her Cuma günü düzenlenecek olan uçuşların ilk etapta 7 hafta süreyle planlandığını açıkladı. Uraloğlu, Trabzon’dan 06.00’da kalkacak uçağın Kocaeli’ne bir saat 50 dakika sonra ulaşacağını belirterek, “Kocaeli’nden hareket edecek uçak da sabah saat 08.25’te kalkış yapacak ve yolcular sadece bir saat 30 dakika içerisinde 09.55’te Trabzon’a varmış olacaklar. Şehirlerarası otobüslerle yaklaşık 14 saat süren 995 kilometrelik mesafeyi bir buçuk saate indiriyoruz.” şeklinde konuştu. 

“ŞEHİRLERİN EKONOMİK HAYATINA CANLILIK KATACAK”

Bakan Uraloğlu ayrıca, Trabzon Havalimanı ile Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı arasından yapılacak bu uçuşların, özellikle bölgenin ekonomik gelişimine katkı sağlayacağını vurgulayarak, "Türkiye’nin doğusuyla batısını yakınlaştırmaya devam ediyoruz. Trabzon ve Kocaeli’ni kapı komşusu yaptığımız bu uygulama ile hem iki şehrin hem de çevre illerin nüfus hareketliliğinin esnekleşmesini sağlayarak ekonomilerine ve turizm potansiyellerine önemli katkılar sağlamış olacağız.” ifadelerini kullandı. Yeni uçuşlarla, yolculara hızlı ve konforlu seyahat deneyimi yaşatmayı amaçladıklarını belirten Uraloğlu, seferlerin başlangıç tarihinden itibaren yolcu talebine göre uçuş sayılarının ve saatlerinin artırılabileceğinin de altını çizdi.

KAYNAK: AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 9
  • Saffet 1 ay önce Şikayet Et
    Bu bakan sadece memleketini düşünür yani Trabzon ilk değişmesi gereken bakan adamda bakanlık yapacak kariyer yok
    Cevapla
  • laz ahmed 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın Bakan , Rize -Artvin hava limaninada sefer sayısını artırırmısın , MAALESEF Rizeye az sefer full yolcu ,biletler fahiş fiyatlarda satılıyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Elazığa direkt uçuşlar neden başlanmıyor antalya ya
    Cevapla
  • Malazgirt...71 1 ay önce Şikayet Et
    Yarın sabah başlıyor.....
    Cevapla
  • erdal törer 1 ay önce Şikayet Et
    rize hatay uçuş
    Cevapla
  • misafi 1 ay önce Şikayet Et
    çok teşekkürler inşallah biletleri uygun olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle