Faiz kararı sonrası dolarda son durum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Faiz kararı sonrası dolar kuru yatay seyrini sürdürdü.

GİRİŞ 23.07.2024 14:11 GÜNCELLEME 23.07.2024 15:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu.

Faiz kararının ardından Dolar/TL, yatay seyrini sürdürdü.

Yeni haftada 33 seviyesinin altına inen Dolar/TL, faiz kararı sonrası 32,94 civarında işlem gördü.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında toplandı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, OVP'de belirlenen eylemlerin kararlılıkla uygulandığı belirtildi. Türk Lirası'na artan ilginin finansal istikrarı sağlamlaştırdığı ifade edildi.

Tüketici güven endeksi, temmuz ayında yüzde 3,1 düşüşle 75,9'a geriledi. Böylece endeks, 2024 yılının en düşük seviyesine geriledi.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, vatandaşın kemer sıkmaya başladığını belirtti. Ekonomide soğumanın başladığını ifade eden Aran, rahatlama için ise 2027 yılını işaret etti.

Küresel piyasalarda ise ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi ve bilançolar takip ediliyor. Yatırımcılar bugün Tesla ve Alphabet'in New York borsa kapanışı sonrasında açıklayacakları bilançoları bekliyorlar.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • misafir05 1 ay önce Şikayet Et
    Turizm sezonu bitsin hele düşüşler başlar, 36 tl yıl sonu tahminini faiz düşürerek yakalayacaklar.
    Cevapla