Piyasalarda yeni dönem: Gözler yarına çevrildi... Bugünden itibaren yansıması başlayacak!

En etkili üç kredi kuruluşundan biri olan Moody’s Türkiye’nin notunu iki basamak yükselterek S&P ve FITCH ile aynı seviyeye çıkartmasını değerlendiren Eda Karadağ, yarın açıklanacak faiz kararında ‘karar metnine’ vurgu yaptı.

GİRİŞ 22.07.2024 14:17 GÜNCELLEME 22.07.2024 14:17
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3"ten "B1"e yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu.

Moody's'ten son dakika Türkiye kararı! Bakan Şimşek 'ilk defa' deyip duyurduMoody's'ten son dakika Türkiye kararı! Bakan Şimşek 'ilk defa' deyip duyurdu

Borsa İstanbul, Moody's'in sürpriz bir kararla Türkiye'nin kredi notunu iki kademe birden artırmasının ardından, haftaya pozitif başladı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,24 yükselişle 11.182,64 puandan başladı.

Gözde yatırım araçlarından altın da hareketlilik devam ediyor.

Altının ons fiyatı bugün saat 10:00 itibariyle 2,402 dolardan işlem görüyor. Düne göre değişim oranı %0.06. 22 Temmuz 2024 güncel gram altın fiyatı düne göre yüzde 0.06 artış gösterdi.

Türkiye'den dünyayı şaşkına çeviren 'altın' hamlesi! 30 ton altın birden satın aldıTürkiye'den dünyayı şaşkına çeviren 'altın' hamlesi! 30 ton altın birden satın aldı

Piyasalarda gündemi Gedik Yatırım – Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ Haber7’ye değerlendirdi.

 

 

BORSADA MOODY'S RÜZGARI!

Bir kademeli not artışına kesin gözüyle bakıldığını ancak iki kademeli artışında sürpriz olmadığını dile getiren Gedik Yatırım – Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, son dönemde gri listeden çıkış sonrası Moody’s tarafından gelen sinyallerin de bu yönde olduğunu söyledi.

Karadağ, piyasada pozitif bir hava oluşturduğunu ancak yeni bir etki yaratmadığını belirterek mevcut atmosferin korunduğunu açıkladı. Borsa İstanbul’da 11 bin puan seviyesinin korunmaya devam ettiğini dile getiren Eda Karadağ, Moody’s’in iki kademeli not artışının bir sonraki görünüm değerlendirmesine yönelik ipuçları taşıdığını da ifade etti.

 

 

GÖZLER MERKEZ BANKASI’NDA!  

Yurt içinde yarın Merkez Bankası’ndan açıklanacak olan faiz kararının takip edileceğini söyleyen Gedik Yatırım – Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, beklentilerin sabit bırakılması yönünde olduğunu ifade etti. Karadağ, burada önemli olan ibarelerin karar metninde yer alacağını vurguladı. Ekonomideki iyileşmelere değinen Karadağ, faiz indirimlerinin konuşulması için erken olduğunun altını çizdi.

 

 

ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ?

Altın fiyatlarını etkileyen birçok bileşenin olduğunu söyleyen Gedik Yatırım – Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, Fed’in faiz indirimine ilişkin yaptığı açıklamalardan altının destek bulduğunu ve rekor seviyeleri test ettiğini belirtti. Karadağ, ABD başkanlık yarışında yaşanan gelişmelerden altının etkilendiğini vurguladı.

Trump’ın ‘Fed’ beklentisine değinen Karadağ, piyasaların bu gelişmelerin ardından ‘güvenli liman’ arayışında olduğunun altını çizdi. Yatırımcının altına yöneldiğini söyleyen Eda Karadağ, geri çekilmelerin alım fırsatı oluşturduğunu ifade etti.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Altin ve doviz ve faiz enflasyonun altinda getiri sagladi tek karli yol Borsa
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    borsa BIST 100 gidiyor fakat dikkat edin ak enerji kağıdını sakın almayın benden söylemesi
    Cevapla
  • hakkı dayı 1 ay önce Şikayet Et
    Haaaaajhahahahaaaahaaaaaaa ...... yansıdı bile
    Cevapla
  • Tr yerli 1 ay önce Şikayet Et
    Butun isletmelere Yazar kasa mecburiyeti olursa kredi notu tavan yapar
    Cevapla
  • B1 yok 1 ay önce Şikayet Et
    Yani senagal ve afganistanve kübayla aynı kredi notuna sahibiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle