Emeklilerin fark ödemesi cuma günü yapılacak

Son dakika haberi: Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı Temmuz dönemi zam farklarının ödemesi 26 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak.

GİRİŞ 22.07.2024 13:19 GÜNCELLEME 22.07.2024 13:20
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı temmuz dönemi zam farklarının 26 Temmuz'da ödeneceğini bildirdi.

Kurumun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı temmuz dönemi zam farklarının ödemesi 26 Temmuz 2024 tarihinde yapılacaktır." ifadesine yer verildi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/1-c bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 441 bin 795 kişinin 1 Temmuz 2024 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarlarının, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderileceği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Buna göre aylıklarını her ay alanlara temmuz ayı olmak üzere 1 aylık maaş farkı tutarında, aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan 1. grupta mayıs-haziran-temmuz döneminde aylık alanlara temmuz ayı olmak üzere 1 aylık maaş farkı tutarında, 2. grupta haziran-temmuz-ağustos döneminde aylık alanlara temmuz ve ağustos ayları olmak üzere 2 aylık maaş farkı tutarında, 3. grupta temmuz-ağustos-eylül döneminde aylık alanlara temmuz, ağustos ve eylül ayları olmak üzere 3 aylık maaş farkı tutarında tahakkuk ettirilmiştir. Toplam fark ödemesi tutarı 11 milyar liradır."​​​​​​​

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Memur Emeklisi 1 ay önce Şikayet Et
    Memur emeklisinin 2023 Temmuz den geçerli olarak seyyanen alacağı nerede Memur emeklisine ocak 2024 teki gibi eşitleme neden yapılmadı
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 1 ay önce Şikayet Et
    Niçin 26 temmuzda 16 temmuz da niye ödenmez yazık değilmi bu kesime niçin on gün bekletiliyor
    Cevapla
  • Konya lı Memoli 1 ay önce Şikayet Et
    Eyt nin çıkması memura seyyanen zam yanlıştı.Tabiri caizse reis gömleği baştan yanlış ilikledi. Yapılan yanlışlar her kesimi ilgilendiriyor.
    Cevapla
  • Zalım 1 ay önce Şikayet Et
    Eyt kazanılmış hak neyib kafasını yaşıyon seyanen zam hee kesiöe uygulanmalı indan insandır memeur
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Memur emeklileri niçin unutuldu bu kadar verilen sözler yerine getirilmiyor. 3600 gibi ve birçok alanda haksızlık var örneğin B Tipi uzmanların hiç bir hakkı yok çalışan memura verilen 8000 TL emekliye yansıtılmadı. Memur emekli olmaya korkar hale geldi maaşı yüzde yetmiş düşüyor lütfen bu haksızlığı giderme yolunda çalışma yapalım memur sendikaları saten kendilerine faydaları yok.
    Cevapla
  • Emekli 1 ay önce Şikayet Et
    CHP emeklileri kandırıyor!İstanbula gelip diyorki iktidar olunca asgari ücretin bir bucuk katı yapıcam hemde İstanbulda diyor İBB vaadi emekliler 10.000 TL vermekti önce onu ödemeye başlasan sözünde dursan ama nerdeeeee
    Cevapla
  • Kemalettin 1 ay önce Şikayet Et
    yine suclu cehape oldu yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle