Deutschebank’tan Türkiye için yeni yorum

Deutschebank’tan Türkiye analizi geldi. Deutschebank Ekonomisti Yiğit Onay ve Stratejist Christian Wietoska imzasını taşıyan not, “Türkiye (TCMB): Faiz değişikliği beklenmiyor, ancak gözler likidite önlemlerinde” başlığıyla yayınlandı.

Deutschebank’tan Türkiye için yeni yorum
Deutschebank’tan Türkiye için yeni yorum
GİRİŞ 21.07.2024 09:19 GÜNCELLEME 21.07.2024 09:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uluslararası yatırım bankası Deutschebank’tan Türkiye analizi geldi.

Cnbc-e’nin haberine göre Deutschebank analistleri, bu yılın son iki ayına kadar Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50’de tutacağını tahmin ediyor. Banka, TCMB’nin kasım ve aralıkta peş peşe iki faiz indirimi beklediğini duyurdu. Bankanın 2025 sonu politika faizi tahmini ise yüzde 25 seviyesinde.

Deutschebank’ın notunda ayrıca Türkiye’de fiyat artışları, akaryakıt, alkol ve tütünde otomatik vergi artışları ve kamu çalışanları ile emeklilere yapılan ücret artışları sonucu temmuz ve ağustos aylarında aylık enflasyonun yükselme beklentisi taşındığı da vurgulandı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Gizmo 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye düşmanı Deutsche Bank, sen kendi işine bak Türkiyeyle uğraşmayı bırak...
    Cevapla