Devlet, 4 milyar lira alacaktan vazgeçti: 6,8 Milyon kişinin borcu silindi

Geçen yıl çıkarılan kanun kapsamında, vatandaşın devlete olan 2 bin lira ve altındaki borçları silindi. Yaklaşık 6,8 milyon mükellef, 4 milyar 20 milyon liralık borç yükünden kurtulmuş oldu.

Devlet, 4 milyar lira alacaktan vazgeçti: 6,8 Milyon kişinin borcu silindi
Devlet, 4 milyar lira alacaktan vazgeçti: 6,8 Milyon kişinin borcu silindi
GİRİŞ 21.07.2024 07:26 GÜNCELLEME 21.07.2024 07:28
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 6,8 milyon mükellefe ait 4 milyar liranın üzerindeki kamu alacağının terkin edildiğini açıkladı.

Geçen yıl çıkarılan borçların yeniden yapılandırılması kanunu çerçevesinde, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerince takip edilen alacaklardan, 31 Aralık 2022 tarihine kadar ödenmemiş bulunan ve 2 bin lirayı aşmayan alacakların tahsilinden vazgeçilmesi öngörülmüştü.

Kanunun yürürlüğe girdiği Mart 2023’ten bu yana devlete 2 bin lira ve altında borcu olan 6 milyon 818 bin mükellefin borcu silinmiş oldu. Milletvekillerinin yazılı soru önergesini cevaplayan Bakan Şimşek, bu kapsamda tahsilinden vazgeçilen alacak toplamının 4 milyar 20 milyon olduğunu açıkladı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 27
  • Kemal 1 ay önce Şikayet Et
    Yalan dolan benim de 2000 TL altında vergi borcum vardı sizi kapsamıyo dediler
    Cevapla
  • Mehmet Özsoy 1 ay önce Şikayet Et
    Bağkur borç affı niye yok
    Cevapla
  • Yaşlı adam 1 ay önce Şikayet Et
    Allah'tan korkun!Sonrada milletin arabasına ek vergi çıkarıp açığı kapattınız adalet,hakkaniyet,nizam,mizan nerede kaldı?
    Cevapla
  • Hasan Çelebi 1 ay önce Şikayet Et
    Daha dün ödedim vergi borçlarını keşke bekleseydim geç kaldım gitti 2000 TL
    Cevapla
  • Volkan 1 ay önce Şikayet Et
    Her kesin borcunu silin kardeşim az çok demeyin Zaten dar gelirli insanların bu paraları ödeyecek gücü yok bari stresinden kurtulsunlar
    Cevapla
  • Gürsel 1 ay önce Şikayet Et
    Devlet adil olmalı herkes vergi borcunu ödemeli kul hakkı haram haram zıkkım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle