Merkez Bankası'ndan yeni kredi kararı! Bankalara sıkılaştırma adımı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), parasal sıkılaşma önlemlerinin devamı olarak bankalar için uyguladığı yüzde 2 kredi büyümesi sınırını yüzde 1,5’e indirdi.

GİRİŞ 20.07.2024 01:06 GÜNCELLEME 20.07.2024 10:18
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Son dakika Merkez Bankası haberleri: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sıkı para politikası duruşunu destekleyici yeni adımlar attı.

Merkez Bankası, makroihtiyati çerçeveye ilişkin duyuru yaptı.

Merkez Bankası'ndan yeni kredi kararı! Bankalara sıkılaştırma adımı

'KREDİ BÜYÜME SINIRI 2'DEN, 1,5'E İNDİRİLDİ'

Duyuruda, TCMB'nin, sıkı para politikası duruşunu destekleyici adımlar attığı, bu doğrultuda kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık uygulamasında değişiklikler yapılarak dezenflasyon patikası ile kredi büyümesinin uyumlu seyri ve Türk lirası (TL) kredilerin payının korunmasının amaçlandığı kaydedildi.

Açıklamada, "Bu kapsamda, yabancı para krediler için yüzde 2 olan aylık büyüme sınırının yüzde 1,5'e indirilmesine, TL kredilerde yüzde 2 olan aylık büyüme sınırlarının sabit tutulmasına karar verilmiştir.

Merkez Bankası'ndan yeni kredi kararı! Bankalara sıkılaştırma adımı

YATIRIM KREDİLERİ MUAF TUTULDU

Ek olarak, yatırım kredilerine sağlanan istisnanın kapsamı genişletilerek, uluslararası kalkınma finansmanı kuruluşlarından sağlanan kaynaklar kapsamında kullandırılan yatırım kredilerinin TL ve yabancı para kredi büyüme sınırlarından muaf tutulmasına karar verilmiştir." ifadesi kullanıldı

KAYNAK: HABER7
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Ziraat Bankası vadeli hesaba aylık %5 veriyor
    Cevapla
  • sonuç 1 ay önce Şikayet Et
    PROGRAMIN sonunda ulkedeki 50 milyon insan hacizliolacak
    Cevapla
  • Engin 1 ay önce Şikayet Et
    Ticarette tacirin basiretli olması gereği en önemli unsurdur! Taşıma suyla değirmenin sürekli dönmeyeceğini bilinmesi gereği de basiretli olmanın en önemli göstergesidir. İş yapılırken, özkaynak/yabancı kaynak dengesi kaçırılırsa,süresini kestiremeyiz ama süreçte özkaynak ağırlıklı firmalarla rekabet edilemeyeceği için, dünyanın her yerinde haciz ve dolayisiyla batış kaçınılmazdır!
    Cevapla
  • Bekir 1 ay önce Şikayet Et
    Avrupadan otomobil koreden telefon amerikadan ıvır zıvır almak için kredi alan alışveriş takintililar ödesinler yüzde 70 faizi. Devir harıl harıl borçlanma devri değil ayağını yorganı göre uzatma devri
    Cevapla
  • 5461 1 ay önce Şikayet Et
    Kredi faizleri düşecek galiba
    Cevapla
  • Fırat 1 ay önce Şikayet Et
    Adam kredi verme diyor olmayan kredinin faizi düşse nolacak
    Cevapla
  • Yokum diyor 1 ay önce Şikayet Et
    Aksine daraltma var artacaktır
    Cevapla
  • Tual 1 ay önce Şikayet Et
    Yıllardır Şu patika yoldan bir türlü çıkamadık biz derken Türkiyenin yarısı diğer yarısı ise zenginliğin zirvesinde olanlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle