TOKİ taksitleri aylık ne kadar, yüzde kaç artacak 2024?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ taksitleri hakkında konuştu. Resmi X (Twitter) hesabından yaptığı açıklamaya göre TOKİ sahiplerinin yüzleri gülecek. Bakan Kurum, TOKİ aylık taksit artışının TÜFE oranı olan %49'dan daha düşük olacağını belirtti. Peki, TOKİ taksitleri aylık ne kadar, yüzde kaç artacak 2024?

TOKİ taksitleri aylık ne kadar, yüzde kaç artacak 2024?
TOKİ taksitleri aylık ne kadar, yüzde kaç artacak 2024?
GİRİŞ 18.07.2024 17:22 GÜNCELLEME 18.07.2024 17:45

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ sahiplerini yakından ilgilendiren açıklamada bulundu. TOKİ'de aylık taksit artış oranının düşürüldüğü açıklandı. Peki, TOKİ taksitleri aylık ne kadar, yüzde kaç artacak 2024?

TOKİ taksitleri aylık ne kadar, yüzde kaç artacak

TOKİ TAKSİTLERİ AYLIK NE KADAR, YÜZDE KAÇ ARTACAK?

TOKİ taksitlerinin aylık artış oranı yüzde 24 oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklaması ardından artış oranı bu şekilde belirlendi. Aksi takdirde bu oran yüzde 49 olacaktır.

Böylelikle taksitlerde yarı yarıya indirim olacak.

BAKAN KURUM TOKİ TAKSİT GÜNCELLEME AÇIKLAMASI

Bakan Kurum'un konuya dair açıklaması şu şekildedir;

"TOKİ konutlarında oturan ve ödemeleri devam eden yüz binlerce vatandaşımızı ilgilendiren önemli bir haberimiz var.

Biliyorsunuz, TOKİ aylık taksitlerini memur maaş artışına göre düzenliyorduk.

Ama bu kez TÜFE oranını referans aldık. Artış oranını yüzde 49 yerine yüzde 24 olarak belirledik. Böylece taksit ödemelerinde vatandaşımıza yüzde 50 oranında katkı sağlamış olduk."

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.