Piyasalarda Moody's beklentisi! Borsada yatırımı olanlar dikkat...

Türkiye’de piyasalar kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in kararına odaklanırken, karara ilişkin beklentileri Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz değerlendirdi.

GİRİŞ 18.07.2024 14:43 GÜNCELLEME 18.07.2024 16:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Piyasalar, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in cuma günü açıklayacağı kredi notu kararına odaklanırken, iş dünyasının önemli temsilcileri kuruluştan güçlü not artışı bekliyor.

Ocak ayında Türkiye'nin not görünümünü yukarı yönlü revize eden Moody's'in, değerlendirmesini 19 Temmuz Cuma gecesi yayınlaması bekleniyor. Yabancı ilgisinin arttığı dönemde kredi notu kararı önem taşıyor. Beklentiler kredi notunun en az 1 puan artırılarak B3'ten B2'ye çıkarılması yönünde. Ancak 2 kademe artış düşünenler de bulunuyor.

Borsa İstanbul, dün günü yatay negatif tamamlarken; haftanın 4'üncü işlem gününe rekor seviyeden başladı ve sonrasında da primli seyrine devam ederek rekor seviyesini yükseltti.

ABD’nin 5 Kasım’daki başkanlık seçimine geri sayım devam ederken, Donald Trump’a yönelik suikast girişimi sonrası yeni bir Trump döneminin neler getirebileceği tartışılıyor.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) bugün TSİ 15:15’te faiz kararını açıklayacak. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tamamı ana refinansman faizi, marjinal borç verme faizi ve mevduat faizinin sabit bırakılmasını bekliyor.

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Eylül ayında faiz indirimine gideceğine dair artan iyimserlik ve zayıflayan doların talebi artırmasıyla Çarşamba günü yükselişini tüm zamanların en yüksek seviyesine taşıdı. Hafta ortasında işlemlerde ise rekor sonrası altın fiyatlarında gevşeme görüldü.

Piyasalarda gündemi Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, Haber7’ye değerlendirdi.

 

 

GÖZLER MOODY’S KARARINDA!

Yarın Moody’s tarafından bir kademeli not artışı beklediğini söyleyen Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, kredi not görünümünü pozitifte tutacağını belirtti. İki kademeli not artışının da sürpriz olmayacağını ifade eden Eryılmaz, kredi derecelendirme kuruluşlarının rezervlere dikkat ettiğini vurguladı. Borsa İstanbul’da tarihi zirvelerin takip edildiğini söyleyen Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, 11 bin puan seviyesinde Moody’s fiyatlanmasının da yer aldığını belirtti.

 

 

PİYASALARDA TRUMP ETKİSİ!

ABD başkanlık yarışı için Trump’ın anketlerde önde gittiğini söyleyen Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, suikast sonrası başkanlığının netleştiğini vurguladı. Eryılmaz, Trump’ın daha kapalı ve korumacı politikalar izlediğini söyleyerek piyasanın bu senaryoları fiyatlamaya başladığını belirtti. Fed’in eylülde faiz indirime gitmesini beklediklerini ancak Trump’ın bu noktada açıklamalarına değinen Eryılmaz, Fed tarafında bu sürecin belirsizliğe yol açtığını dile getirdi.

 

 

MERKEZ BANKALARI FAİZ İNDİRİMİNE BAŞLAYACAK MI?

Avrupa Merkez Bankası’ndan bir sürpriz beklemediğini belirten Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, metinde yol haritasına ilişkin ipuçlarının takip edileceğini vurguladı. Eryılmaz, Fed’in eylülde faiz indirmesine yönelik tahminlerde bulundu. Büyümenin istenir düzeyde olmadığını dile getiren Eryılmaz, yine açıklanan verilere göre temkinli hareket edileceğinin altını çizdi.  

 

 

ALTINDA TARİHİ REKOR!

Altında yaz durgunluğu sonrası mini ralli yaşandığını vurgulayan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, altının birçok etmenden desteklenerek yükseliş gösterdiğini belirtti. Jeopolitik riskler, Trump suikasti, Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları, açıklanan ekonomik veriler ve merkez bankalarının altın alımlarının altın için önemine değinen Eryılmaz, tüm bu etmenlerin desteklenmesi ile altında yeni rekor seviyelerin görülebileceğini açıkladı.

 

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • 2247 1 ay önce Şikayet Et
    herkes ekonomist olmuş ne güzel uzmanlar boş konuşuyor
    Cevapla
  • ömer faruk 1 ay önce Şikayet Et
    Borsa dediğin spikilasyon alavere dalevere paracıklar cebe .başka bir şey değil.bu borsayı icat edenleri Allah kahretsin.Nice insanların ocakları yandı.evini satanlar,arabasını satanlar,konudan komşudan ödeyeceğim diye borç alıp batanlar ve de intihar edenler.Peki bütün bunların hesabını ALLAH a nasıl vereceksiniz şerler topluluğu.
    Cevapla
  • Ülkem 1 ay önce Şikayet Et
    borsadan uzak durun borsa 11 binin üstünde çoğu hisse nerdeyse %100%50 zararda endeks sizi aldatmasın burası kurtlar sofrası dipsiz kuyu uzak durun altın alın yatın üstüne para kaybetmemekte kazançtır unutmayın buna yatırım tavsiyesi deyin veya demeyin benden uyarması.
    Cevapla