Evde bakım yardımı ve yaşlı aylığı belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım yardımının 9 bin 77, yaşlı aylığının ise 5 bin 7 TL olduğunu duyurdu.

GİRİŞ 18.07.2024 11:29 GÜNCELLEME 18.07.2024 18:00
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayılarıyla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de artacağını açıkladı.

Katsayı düzenlemesine paralel olarak sosyal yardım ödemelerindeki miktarlar da artacak.

Evde bakım yardımının 7 bn 608'den 9 bin 77'ye yükseldiğini açıklayan Göktaş, "Yaşlı aylığında raporu yüzde 70 ve üzerinde olan ve engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylığı da 4 bin 196'dan 5 bin 7'ye yükseltiyoruz." diye konuştu.

EVLİLİK KREDİSİ KAPSAMI GENİŞLİYOR

Ankara-Konya hızlı tren seyahati sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Göktaş, Aile Gençlik Fonu'na yönelik de önemli açıklamalarda bulundu.

Göktaş, deprem bölgesinde pilot olarak uygulanan Aile Gençlik Fonu'nun doğum oranı düşük olan Bartın, Karabük, Zonguldak ve Kütahya'yı da kapsayacak şekilde genişletileceğini söyledi.

Başvuru sayısının 11 bin 11'e çıktığını dile getiren Göktaş, krediden faydalanan çift sayısının 2 bin 385 olduğunu da sözlerine ekledi.

DOĞUM ORANLARINDAKİ DÜŞÜŞ

Türkiye'de doğum oranlarında yaşanan düşüşe de dikkat çeken Bakan Göktaş, nedenlerine yönelik önemli bir saha çalışması başlatacaklarını da belirtti. Göktaş, "Sosyal Güvenlik Çalışma Bakanlığımız, hem Sağlık Bakanlığımız hem Maliye Bakanlığımızdan oluşan bir odak grubu oluşturuyoruz." dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • 2247 1 ay önce Şikayet Et
    sosyal devlet yaşlısına bakacak sen ne yiyip içiyorsun onların emeklisi yokdiye ölsunlermi 65 lik maaş geliri olmayana helaldir
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bu ülkede çalışana az, çalışmayana çok ücret ödeniyor.
    Cevapla
  • Vatandas 2 ay önce Şikayet Et
    kendi ihtiyaçlarını görüp evinin işini görene bakim maasi veriliyor eşine Halbuki calisabilecek durumda eli ayağı sağlamaları da verilmezki. Bizden kesiyorlar sonra. ona buna dağıtıp başkalarından çıkartmak ne kadar doğru kul hakkı bunlar. Kendilerini etkilemiyor ki fazla umurlarında mi? Iyice araştırıp verilmeli tüm haklar.
    Cevapla
  • Malatyalim 1 ay önce Şikayet Et
    Malesef öyle benim arkadasimda kayınvalidesi ne bakıyor diye bakım aylığı engelli aylığı alıyor ama kadın sağlam ve sözde bakan arkasim ise çalışıyor.Devletin buna el armasi gerek.Haram yiyip tatillerde gezerken ben çok üzülüyorum bu duruma devleti anca kendi milleti çökertiyor.
    Cevapla
  • Zeynep 1 ay önce Şikayet Et
    Okadar kolay degil bakim maasi almak evinizde engelliniz yoksa bunun ne demek oldugunu anlayamaszsiniz
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    65 yaş aylıkları kaldırılmalıdır aç gözlüler malını mülkünü çocuklarına bağışlıyor bajan eden yok malım mülküm yok diye devletten 65 yaş aylığı alıyor böyle aç gözlülük olmaz devletin görevlileri iyi inceleme yapsınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle