Fed'in Bej Kitabı ekonomik büyümenin yavaşlamasının beklendiğini ortaya koydu

ABD Merkez Bankası (Fed), ülkede yaklaşan seçimler, iç politika, jeopolitik çatışmalar ve enflasyona ilişkin belirsizlik nedeniyle gelecek 6 ayda ekonominin daha yavaş büyümesinin beklendiğini bildirdi.

Fed'in Bej Kitabı ekonomik büyümenin yavaşlamasının beklendiğini ortaya koydu
Fed'in Bej Kitabı ekonomik büyümenin yavaşlamasının beklendiğini ortaya koydu
GİRİŞ 17.07.2024 22:50 GÜNCELLEME 17.07.2024 22:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fed, Amerikan ekonomisindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı "Bej Kitap" raporunun temmuz sayısını yayımladı.

Bankanın 12 şubesinden gelen analizlerle hazırlanan raporda, ekonomik aktivitenin bölgelerin çoğunda "hafif ila ılımlı" hızda büyümesini sürdürdüğü aktarıldı.

Yedi bölgede ekonomik aktivitede bir miktar artışın bildirildiği belirtilen raporda, beş bölgede ise aktivitenin yatay seyrettiği veya düşüş görüldüğü kaydedildi.

Raporda, "Ekonominin geleceğine ilişkin beklentiler, yaklaşan seçimler, iç politika, jeopolitik çatışmalar ve enflasyona ilişkin belirsizlik nedeniyle gelecek 6 ayda büyümenin daha yavaş olacağı yönündeydi." değerlendirmesi yer aldı.

İstihdamın hafif artış gösterdiği, ücretlerin de çoğu bölgede "ılımlı ila orta" hızda artmaya devam ettiği belirtilen raporda, fiyatların ise genel olarak ılımlı hızda arttığı ifade edildi.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 7
  • Hakkı An 2 ay önce Şikayet Et
    Acel etmeyn... Türkiye de Şişmek deneyi size korktuklarınızın gerçek olduğunu 9 (Eylül) ayından sonra ispatlamaya başlayacak . Evet RESESYON mutlak... Türk halkını n düşeceği durum isteyeceğiniz bir sey değil...
    Cevapla
  • osMAN 2 ay önce Şikayet Et
    On numara bir düzen. Dünya savaşında tüm altınları kendi ülkesine alıp, bastığı renkli kağıdı altın ile eş tutan, buna hiç ses çıkarmayan dönemin yavındaşların devam eden düzeni. FED kimin elinde? Anlamışsınızdır umarım. Zeki adamlar...
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Faiz artır sonra büyüme yavaş olacak de ben biliyorum sen bilemiyormusun fed
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Tamam borsa tepetaklak
    Cevapla
  • Haşmet 2 ay önce Şikayet Et
    Bak sen şu işe, dün bütün hisselerimi satmıştım. Fazla tecrübeli yatırımcı değilim şans eseri.
    Cevapla
  • ANALİST NECMİ 2 ay önce Şikayet Et
    Koskoca dünyayı oyalıyor ABD, basıyor kağıda doları dünyanın heryerinden mal alıyor, trilyonlarca dolar borcu var ama ödemiyor, nasıl bir düzen...
    Cevapla
  • ahmet 2 ay önce Şikayet Et
    tam bir analistsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle