TÜED Başkanlar Kurulu "emekli aylıkları" gündemiyle toplandı

TÜED, en düşük emekli aylığı uygulamasının, prim kazancı ve prim ödeme gün sayısı fazla olanları mağdur eden bir uygulamaya dönüştüğüne değinilerek, çalışılan dönemler için "tek bir aylık hesaplama sistemi"nin getirilmesini talep etti.

TÜED Başkanlar Kurulu "emekli aylıkları" gündemiyle toplandı
TÜED Başkanlar Kurulu "emekli aylıkları" gündemiyle toplandı
GİRİŞ 17.07.2024 18:00 GÜNCELLEME 17.07.2024 19:21
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

TÜED'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Derneğin Başkanlar Kurulu, bugün Ankara'daki genel merkez binasında toplandı.

Tüm şube başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantının ardından hazırlanan sonuç bildirisinde, en az aylık ödemesinin 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilmesinin hayat pahalılığı karşısında bir anlam ifade etmediğine yer verildi.

"EŞİT AYLIK ÖDENMESİ İÇİN İNTİBAK YAPILMALI"

2000 yılı sonrasındaki dönemde asgari aylık bağlama oranının yüzde 70'ten yüzde 35'e düşürülmesi ile kök aylıkların değersizleştiği ifadesine yer verilen bildiride, şunlar kaydedildi:

"Çözüm olarak getirilen en az aylık ödemesi, prim kazancı ve prim ödeme gün sayısı fazla olanları, mağdur eden bir uygulamaya dönüşmüştür. Nimet ve külfet dengesini bozan en az aylık ödemesi uygulamasına son verilmeli ve her bir emekliye, insanca yaşamaya yetecek aylık ödenmelidir. Asgari ücretin altında kalan emekli aylıkları asgari ücrete yükseltilmeli, emekli olunan tarihlere bakılmaksızın, prim kazancı ve prim ödeme gün sayıları eşit olanlara, eşit aylık ödenmesi için intibak yapılmalıdır. Emekli aylıklarını düşüren hesaplama sistemi değiştirilmeli, çalışılan dönemler için 'tek bir aylık hesaplama sistemi' getirilmelidir."

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 13
  • Süleyman Gökçe 1 ay önce Şikayet Et
    Hiçbir ülkede bizdeki uygulama yoktur kadın boşanıp Anasından, babasından kalan maaşı alıyor bu emekli olanların mağduriyetine neden oluyor
    Cevapla
  • Bayram bşl 1 ay önce Şikayet Et
    Hizmetli lise memur emekisiym 35.yıl çalıstım 12 bin prim iş günü ödeme yaptım devletime aldıgım maaş 15.500.cemaat yurtarında .okularında 3.000/5000.ile emekli olanlar SSK bagkurlular biz memur emeklilerini geçetiler.maaş bağlama sisteminin bir han düzeltirmesini istiyorum buradan yüksek mahkemelerden adaletin geregin yapmasını düzeltilmesini hakkımız olan maaşımızın verilmesini talep e
    Cevapla
  • Nur 1 ay önce Şikayet Et
    Dul ve yetim aylıklarınida bı el atılsa en düşük emekli maaşının altında zor geciniyoruz
    Cevapla
  • vahim 1 ay önce Şikayet Et
    İlkokul mezunu kamu işcisi kamu mühendisinin 2 katı emekli maaaşı alır.. Bu adalet mi,hak mı
    Cevapla
  • Ahmet halme 1 ay önce Şikayet Et
    Çok yazık emekliyi. Yok. Sayı yor. Bu. Adamlar vekil üç beş yerden maaş alıyor. Emekliye. Gelince para. Yok. Yeter artık yeter ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle