Merkez Bankası rezervlerinde yeni zirve

Merkez Bankası rezervlerinde iyileşme devam ediyor. Toplam rezervler, 154 milyar dolara yaklaştı. Swap hariç net rezervler, 4 milyar dolar artışla 22 milyar dolara yükseldi.

Merkez Bankası rezervlerinde yeni zirve
Merkez Bankası rezervlerinde yeni zirve
GİRİŞ 17.07.2024 15:02 GÜNCELLEME 17.07.2024 15:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervlerindeki iyileşme sürüyor.

Merkez Bankası'nın swap hariç net döviz rezervi, geçen hafta 4 milyar dolar artış kaydederken, yerel seçim sonrası geçen üç ayda yaklaşık 87 milyar dolar artışla 22 milyar dolara yükseldi.

Bankacıların hesaplamalarına göre toplam döviz rezervi 12 Temmuz'da sona eren haftada yaklaşık 5,5 milyar dolar artışla yeni tarihi zirve olan 153,8 milyar dolara yükseldi.

Swap hariç net rezerv dört yıl aranın ardından ilk kez 31 Mayıs haftasında 1,5 milyar dolarla pozitife geçti. Veri 28 Haziran haftasında 1 milyar dolar düşüş dışında hep arttı.

Swap hariç net rezervde yerel seçim sonrası geçen 15 haftada yaşanan artış 87 milyar dolar oldu. Verilere göre swap hariç net rezerv yerel seçim öncesi 29 Mart'ta -65,5 milyar dolar ile tarihi dip seviyedeydi.

Hesaplamalara göre, TCMB'nin net uluslararası rezervleri geçen hafta yaklaşık 4 milyar dolar artışla 47,5 milyar dolara yükseldi.

Resmi veri cuma günü saat 14.30'da açıklanacak.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Faizin olduğu yerde bin bereket olmaz. Parası olan faize yatırmış sefa sürüyor güya harcamaları kısıp enflayonu düşürecekler.
    Cevapla
  • Emekli Memur 1 ay önce Şikayet Et
    %50 faize gelen dolarlar, sıcak para. % 50 Faizi alırlar karlarını yaparlar, sonra çıkıp tekrar kırize sebep olurlar geçici rahatlama, üretim olmadıkça iyi yönetilmedikçe patinaj yapıp coniye daha çok hamallık yaparız.
    Cevapla
  • Suat 1 ay önce Şikayet Et
    dünya doları para rezervi olarak kullandığı sürece amerika herzaman güçlüdür.amerikanın en büyük gücü silah asker ve teknoloji değil parasıdır.ve bizleride o paraya köle etmiştir.
    Cevapla
  • Müslim 1 ay önce Şikayet Et
    gavurun pulunu çok bulundurmak....... çıkış nasıl olacak.....?????
    Cevapla
  • Alim 1 ay önce Şikayet Et
    Faizle toplanan para neye yarar ödeme zamanı gelince, faiz ödemesi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle