Çinli dev otomobil devi Türkiye'den çekildi
Kasım 2023 yılında Türkiye pazarına büyük hedeflerle giriş yapan Çinli otomobil devi Türkiye'deki faaliyetlerini durdurdu.
Çinli Dev elektrikli otomobil üreticisi Kağıthane'de bulunan Showroom'u da boşalttı. Markanın internet sitesindeki irtibat telefonları da artık çalışmadığı ortaya çıktı.
Hozon Neta'yı Türkiye’ye getiren GRS Automobility şirketi, çalışanlarının önemli bir bölümünü işten çıkardı.
GRS Automobility’nin distribütörlüğünü üstlendiği Hollandalı Carver markası da iflasını açıkladı.
Çinli otomobil devin BYD'den Togg açıklaması! 'Agresif olacağız'
Hozon Neta, geçen yıl 420 km menzilli Neta U modelini satışa sunmuştu. 2024’ün ilk çeyreğinde Neta Aya ve Neta GT, 2025 yılında ise Neta S modellerinin satışına başlamayı planlamış ve 2023 yılı için en az 12 showroom açmayı hedeflemişti.
Ancak, satışa başladıktan kısa bir süre sonra Ticaret Bakanlığı, Çin’den ithal edilecek elektrikli araçlar için tüketiciyi korumaya yönelik yeni şartlar getirdi.
SADECE 53 ARAÇ SATABİLDİ
Bu şartlar arasında, ithalatçı firmanın 7 bölgede 20 servis kurma zorunluluğu da bulunuyordu. Bu kararın ardından birçok aracı gümrükte kalan Hozon Neta, yalnızca yeni düzenlemeden önce Türkiye’ye sokabildiği 53 adet elektrikli otomobili satabildi.
BYD'den Türkiye'ye yatırım: Fabrikayı 1 yıldan önce inşa edeceğiz
Ticaret Bakanlığı'nın "Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ" kararı, 29 Aralık itibarıyla yürürlüğe girdi. Bu karar, finansal yapısı güçlü olmayan ve alternatif motorlu araçları bulunmayan Çinli markaların Türkiye’deki faaliyetlerini zora soktu.
İLK ETKİLENEN HOZON NETA OLDU
Bu gelişmeler sonucunda, Türkiye otomotiv pazarındaki Çinli marka sayısı 10’a geriledi. Hozon Neta, bu karardan etkilenen ilk marka oldu.
MÜŞTERİLER NE YAPACAK?
Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, GRS Automobility, 8 ayda yalnızca 53 adet Neta U otomobil satabildi.
Çinli devin Türkiye yatırımı ses getirdi
Yürürlükteki düzenlemeye göre, şirket satışlarını durdursa bile önümüzdeki 10 yıl boyunca müşterilerine yedek parça ve servis hizmeti sağlamak zorunda.
Türkiye faaliyetleri ve servisle ilgili sorulara yanıt almak için aranan GRS Automobility yetkililerine ulaşılamadı.
-
Suskun 3 ay önce Şikayet EtÇin MALI VEYA UCUZDAN keza ne kadar kaliteli çözüm odaklı geniş servis ne kadar uzun ömürlü ve sağlam olacak bunu netleştirmeye araç almak?Beğen
-
Selim 3 ay önce Şikayet EtTürkiyede fabrika açmayan bütün ürünlere %300 vergi alınsın. Türkiyede üretilenlerden ise sadece %20 kdv alınsın. Böylece hem yabancı yatırımı artar hemde türkiyede üretilen ürünlerde sadece kdv alınırsa ucuz araç alma şansı doğarBeğen Toplam 6 beğeni
-
Orhan Aksu 3 ay önce Şikayet EtBu basit çözüm gibi durur ama Avrupa Birliği ülkelerinin de tam karşılığı Türkiye'den ithal edilecek tüm ürünlere ek vergi koyduğunu bir düşün bakayım rahip bronson olayını hatırlayın Trump Türkiye'den ithal edilen sac ve Çelik ürünlerine%20 ek vergi getirdi 3 liralık dolar 17 lira oldu Bunun tek çözümü var bir ülkeye aldığın kadar mal satabilmektir yani üretim üretim üretimBeğen Toplam 6 beğeni
-
Ziyaretçi 3 ay önce Şikayet EtArtık togg ve diğerleri var.. togg bir marka diğer hepsi bir marka.. alıp destekleyelim ki ne kapansın ne de başka milletlere satılsın.. yoksa tesla bile yarın öbür gün abd ile bir sorun yaşandığında güncelleme yollamasa biter yerinden kalkamaz çöp kutusu olarak kullanılır çünkü bu arabalar yazılımla yürüyor.. abd tehditle yürüyen bir ülke f35 i ortağı olmamıza rağmen vermedi..Beğen Toplam 15 beğeni
-
Caner 3 ay önce Şikayet EtPek de dediğin gibi olmayabilir. Bak Çinli BYD geliyor elektrikli araçta dünya devi. Togg un işi çok zor bundan sonraBeğen Toplam 4 beğeni
-
Ömer 3 ay önce Şikayet EtNiyeBeğen Toplam 1 beğeni
-
HakKAN 3 ay önce Şikayet Etucuz diye atlamayı ne çok seviyoruz. Yakında benzerini çery yaparsa şaşmayın. çine güven olmaz.Beğen Toplam 15 beğeni
-
Kutbettin kartopu 3 ay önce Şikayet EtChry butun dunyada satan ve çok satan bir markaBeğen Toplam 1 beğeni