Altın fiyatları neden yükseliyor? Kimse beklemezken piyasaya 'rüzgar' esti

Trump ve Altın korelasyonu... Gram altın, 'Trump' rüzgarıyla tarihi seviyelere çıktı. Suikast girişiminin ardından Trump'ın 5 Kasım'da seçimi kazanma ihtimali güçlendi.

GİRİŞ 17.07.2024 08:56 GÜNCELLEME 17.07.2024 10:26
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

FED’in faiz indirim zamanına odaklanan küresel piyasalar, suikast girişimi sonrası başkanlığı kazanacağına kesin gözüyle bakılan Donald Trump yönetimiyle ‘ticaret savaşları’nın tekrar başlayacağı ihtimaliyle yönünü arıyor. Güvenli liman altına talep artarken, dolar/TL’nin 33 TL’yi aşmasıyla gram altın 2.614 TL ile tarihî rekorunu kırdı.

Donald Trump yönetimiyle ‘ticaret savaşları’nın tekrar başlayacağı ihtimaliyle yönünü arıyor.

Aşiret düğününde dudak uçuklatan takı töreni! Tam 3 kilo altın, 4 milyon TL takıldıAşiret düğününde dudak uçuklatan takı töreni! Tam 3 kilo altın, 4 milyon TL takıldı

Brent petrolün varil fiyatı 83,58 dolarBrent petrolün varil fiyatı 83,58 dolar

3. DÜNYA SAVAŞI SÖYLEMLERİ ALTINA RAĞBETİ ARTIRABİLİR

Donald Trump’a suikast girişiminin kelebek etkisi ile bütün dünyayı etkileyebileceğini söyleyen ekonomist Muhammet Bayram, “Şu anda Amerika’daki savaş küreselciler ve ulusalcıların iç savaşı. Çatışma ve yeni bir savaş düzenine geçilmesi ile tüm dünya ekonomisinin etkilenebileceği aşikâr. Ama Türkiye’nin uygulamış olduğu politikanın çok etkileneceğini düşünmüyorum. Türkiye hâlâ cazip ve yatırımcılar için elverişli” dedi.

Yatırımcıların güvenli liman olan altına yönelebileceğine dikkati çeken Bayram “Trump yeniden başkan olursa, daha önce uygulamış olduğu politikalar, Rusya ve Çin karşıtlığı burada öne çıkabilir. Bu da III. Dünya Savaşı söylemlerini tetikleyebilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, III. Dünya Savaşı söylemlerini kullandı. Bu söylemler aslında boşa söylenmiş sözler değildi. Savaş çanlarının çalması altına olan talebi artırabilir” diye konuştu.

Trump-Bitcoin

Serbest piyasada döviz açılış fiyatlarıSerbest piyasada döviz açılış fiyatları

10 trilyon dolar parayı yöneten isim 'Bitcoin'e coşku verdi10 trilyon dolar parayı yöneten isim 'Bitcoin'e coşku verdi

Nijerya'da dudak uçuklatan petrol hırsızlığıNijerya'da dudak uçuklatan petrol hırsızlığı

BITCOİN ARTIŞI DEVAM EDEBİLİR

Kripto varlıklarda da artış olabileceğini söyleyen Bayram “Bitcoin artışı devam edebilir. Yatırımcıların çok dikkatli olması, kredili işlem yapmaması, borçlanarak yatırım yapmaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Seçimin FED’in faiz adımını etkilemeyeceğini belirten Bayram “Haziran enflasyonu negatif çıkınca, eylül ayında faiz indirimi yapılması kesinleşti diyebiliriz” açıklaması yaptı.

KAYNAK: TÜRKİYE
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 18
  • Akıllı 1 ay önce Şikayet Et
    Birikiminizi altından yana yapın. Şu zamanda devlete güven azaldı. Benim tek güvencem önce Allah para olarakta altın. Dolar borsa şu bu hikaye.
    Cevapla
  • İsmet 1 ay önce Şikayet Et
    Dolarla ithal edilen altına yatırım yapmak :-)))
    Cevapla
  • Fatih Alpaslan 1 ay önce Şikayet Et
    Ne 3. Dünya Savaşı, zaten bu savaş one minute den sonra başlamıştı, şimdi 4.dünya savaşı başlayacak, uyuma ey milletim
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Hergün altın haberi yapın sonra hiçkimse beklemiyordu diye alay edin
    Cevapla
  • GÜZEL İNSAN 1 ay önce Şikayet Et
    Hortumcuların GÖZÜ AYDIN
    Cevapla
  • orhan 1 ay önce Şikayet Et
    bizim ekonomi esen yelden bile olumsuz etkileniyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle