Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Temmuz'da faiz artırımı yapılacak mı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, temmuz ayında faiz kararını belirlemek üzere Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında bir araya gelecek. Geçen ay Para Politikası Kurulu faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutmuştu. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, faiz artırımı yapılacak mı?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Temmuz'da faiz artırımı yapılacak mı?
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Temmuz'da faiz artırımı yapılacak mı?
GİRİŞ 19.07.2024 11:55 GÜNCELLEME 19.07.2024 11:57

Merkez Bankası faiz kararı yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor. Para Politikası Kurulu (PPK), yılın 6'ncı faiz kararını vermek için bir araya gelecek. TCMB, yıl sonu enflasyon hedefini yüzde 38 olarak açıklamıştı. Piyasaların beklentisi ise yüzde 40-45 aralığında seyrediyor.

TEMMUZ MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında 25 Temmuz 2024 (Perşembe) tarihinde toplanacak. Faiz kararı aynı gün saat 14.00'te açıklanacak.

HAZİRAN AYI FAİZ KARARI NE OLDU?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50'de tuttu.

TCMB'den faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda, Yaşar Fatih Karahan başkanlığında toplanan Kurul'un, politika faizinin yüzde 50'de sabit kalmasına karar verdiği bildirildi.

YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ AÇIKLANDI

TCMB, yıl sonu enflasyon hedefini yüzde 38 olarak açıklamıştı. Piyasaların beklentisi ise yüzde 40-45 aralığında seyrediyor.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ise faiz indirimi için eylül ayından itibaren koşulların uygun olacağını belirtmişti.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.