Bakan Kurum'dan sürpriz ziyaret! Yüzde 50 indirim müjdesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde hak sahiplerine teslim edilen deprem konutlarını gezdi.

GİRİŞ 15.07.2024 03:41 GÜNCELLEME 15.07.2024 03:41
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı koordinesinde Şambayadı Mahallesi'nde yapılan konutları inceledi.

BİR AİLEYE SÜRPRİZ ZİYARETTE BULUNDU

Bir ailenin evine konuk olan Kurum, sohbet ettiği vatandaşların taleplerini dinledi.

'CUMHURBAŞKANIKMIZ YÜZDE 50'YE KADAR İNDİRİM YAPACAK'

Kurum, gezisi sırasında konutların ödemesine ilişkin soru soran bir vatandaşa, "Sayın Cumhurbaşkanımız yüzde 50'ye kadar inşallah indirim yapacak. Altyapı bedellerini maliyetlere koymayacağız. Ödeme de 2 yıl ödemesiz, 18 yıl faizsiz. Yani çok cazip. Buraları hiç düşünmeyin." yanıtını verdi.

Bakan Kurum'a Vali Yavuz Selim Köşger de eşlik etti.

KAYNAK: AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • GÜZEL İNSAN 1 ay önce Şikayet Et
    Sn,BAKANIM HER SÖZÜNÜZDE DURDUNUZ FAKAT EŞYA YARDIMI SÖZÜNÜZ HENÜZ YERİNE GELMEDİ HALA BEKLİYORUZ
    Cevapla
  • Bilge aras 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım biz bugün anahtar teslimi için gittik 258.binlira para istediler bursa kestelde peşinat vermemize rağmen nolur bizede bir göz at ne parası anlamadık anahtar alamadan geri geldik
    Cevapla
  • Ali er 1 ay önce Şikayet Et
    Devlet artık bu işlerden çekilsin. Depremde yıkılırsa sorumlu müteahit olsun. 2 liralık düğme 2 sene garantili trilyonluk evde 1 sene garanti yok bu saçmalık
    Cevapla
  • ÖMER 1 ay önce Şikayet Et
    Ben urfadan sesleniyorum.bizler yerinde dönüşüm için e devletten başvuru yaptık,lakin 750 hibe 750 kredi müteahhit e vermemize rağmen,üst en az 500bin ile 1 milyon arası ek para istiyor,oda yetmezmiş gibi,140 metre kare brüt olan daireye 115 metre kare brüte indiriyor.hibe ve kredinin oranı hiç değişmedi,oysa herşey ve enflasyon ortada iken..Şimdi ne yapacağız bilmiyorum.
    Cevapla
  • Yaşar palta 1 ay önce Şikayet Et
    Aynı sorun bizdede var ne yapacaz bilmiyorm
    Cevapla
  • Cevap.verin 1 ay önce Şikayet Et
    17 bin tl asgari ucrete çalışıyorum depremde her seyimi kaybettim kendimi satsam ödeyemem
    Cevapla
  • Receb avcu 1 ay önce Şikayet Et
    Asgari ücretli olup kirada oturulabilir çok kimse var deprem bolgesi olsun diğer yerler olsun
    Cevapla
  • İsmet Paşa 1 ay önce Şikayet Et
    Aynen neyin vardı
    Cevapla
  • Cvpçı 1 ay önce Şikayet Et
    Neyin vardı ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle