Piyasalarda ABD rüzgarı: Bitcoin’de yükseliş trendi sinyalleri!

Alman hükümetine ilişkin haber akışlarının zayıflaması ile faiz indirim gündeminin yükseliş sinyallerine işaret olduğunu söyleyen Finans Uzmanı Helin Çelik, borsalardaki bitcoin miktarının tarihi seviyelerde olduğunu vurguladı.

GİRİŞ 12.07.2024 16:44 GÜNCELLEME 12.07.2024 16:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'de tüketici fiyatlarındaki değişimi yansıtan ve Fed'in faiz patikası üzerinde belirleyici olabilecek haziran ayına ilişkin enflasyon rakamları açıklandı.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre ülkede enflasyon, haziran ayında yıllık bazda yüzde 3 artış kaydetti.

Mayıs ayında yıllık artış yüzde 3,3 seviyesinde gerçekleşirken, haziran ayına yönelik piyasanın artış beklentisi ise yüzde 3,1 seviyesinde ölçülmüştü.

Altın fiyatları, ABD enflasyon verisi sonrası yükseliş trendini güçlendirdi. Ons altın 2.400 dolar psikolojik direncini kırarken, gram altın fiyatı da buradan aldığı destekle tüm zamanların rekorunu kırdı. Fed'in artık makas değişikliği yapması için en güçlü ipucu gelirken, Kapalıçarşı'da çeyrek, 22 ayar bilezik, Cumhuriyet altını fiyatı tarafından hareketlilik yaşandı.

Tahminlerin altında kalan ABD verisi sonrası Kripto Para ve Finans Uzmanı Helin Çelik, Haber7’ye değerlendirmelerde bulundu.

 

 

PİYASALARDA ABD RÜZGARI!

ABD haziran ayı enflasyon verisine ilişkin konuşan Kripto Para ve Finans Uzmanı Helin Çelik, Powell’ın hafta başında yaptığı açıklamalara paralel olduğunu belirtti. Çelik, enflasyondaki soğuma ile faiz indirimlerinin gündeme geldiğini vurguladı. Riskli varlıkların veri öncesi fon akışlarının gerçekleşmeye başladığını gözlemlediklerini dile getiren Çelik, piyasanın enflasyonda soğumayı işaret ettiğine ilişkin rakamları heyecanla karşıladığını belirtti. Eylül ayında bir faiz indirimi olursa riskli varlıkların primli ilerleyeceğini söyleyen Helin Çelik, sınırlı yükselişlerin devam ettiğini açıkladı.

 

 

ALTIN REKOR TAZELİYOR

Altında yükseliş trendinin devam ettiğini söyleyen Kripto Para ve Finans Uzmanı Helin Çelik, açıklanan enflasyon verisi ile altının ivme yakaladığını belirtti. Çelik, 2.400 seviyelerinin önemli bir direnç seviyesi olduğunu ve üstünde kapanışlar ile altında yeni rekorlar kırabileceğini söyledi. Altın yatırımcılarına tavsiyelerde bulunan Helin Çelik, kısa vadeli düşüşlerin alım fırsatı yarattığını panik satışlarından uzak durulması gerektiğini vurguladı. Fed faiz indirimlerinin güçlenmesi ile altının desteklendiğini ifade eden Çelik, altında orta uzun vadede seyrin pozitif olduğunu vurguladı.

 

 

BİTCOİN’DE YÜKSELİŞ TRENDİ SİNYALLERİ

Kripto paralarda Almanya baskısının devam ettiğini söyleyen Kripto Para ve Finans Uzmanı Helin Çelik, Almanya hükümetinin faiz indirimi ile yükselişlerin konuşulduğu dönemde elindeki bitcoinleri satmaya başlamasının piyasalarda panik satışına neden olduğunu vurguladı. Yüklü satışı piyasanın kaldıramayacağını belirten Çelik, yüklü transferlerin başlamasının da piyasalarda belirsizlik oluşturduğunu açıkladı. 

Alman hükümetine ilişkin haber akışlarının zayıflaması ile dün itibarıyla başlayan faiz indirim gündeminin yükseliş sinyallerine işaret olduğunu söyleyen Kripto Para ve Finans Uzmanı Helin Çelik, borsalardaki bitcoin miktarının tarihi seviyelerde olduğunu vurguladı. Satış baskının yükseleceğine yönelik açıklamalarda bulunan Çelik, yukarı yönlü hareketin canlılığını koruduğunu söyledi.  

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Altın zaten ucuz kaldı.Bunun neresi rekor.
    Cevapla
  • Aydın Çetin 1 ay önce Şikayet Et
    Altın gerçek değeri olan 3500 TL bandına yakın zamanda yükselecek
    Cevapla