Diyarbakır ikinci Gabar olacak! İşte TPAO'nun yeni hedefi

TPAO, Diyarbakır’da 457 sondaj kuyusunu devreye aldı. Silvan ilçesine bağlı Kasımlı köyünde de bir kuyu daha açılacak. Şehirde mart sonu itibarıyla toplam 100 milyon varil ham petrol rezervi bulunduğu değerlendiriliyor.

GİRİŞ 10.07.2024 17:29 GÜNCELLEME 10.07.2024 19:12
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Denizlerdeki arama ve sondaj faaliyetlerine karada da devam eden Türkiye, önemli petrol keşiflerine imza atıyor. Diyarbakır, Adana, Şırnak ve Batman başta olmak üzere birçok farklı noktada yeni kuyular açılıyor.

2024’te 140 arama amaçlı petrol kuyusunun devreye alınması planlanıyor. Şırnak Gabar’da günlük petrol üretimi 45 bin varili aştı. Toplam 41 olan kuyu sayısı sene sonunda 95’e çıkacak. Günlük 100 bin varile ulaşılması hedefleniyor.

457 KUYU AÇILDI

Hâlihazırda Hakkâri ve Van’da petrol çalışmaları sürüyor. Araştırmalar Gabar’dakine benzer yapıda sahalar olabileceğini gösteriyor. Diyarbakır’da tespit edilen kuyularda üretim potansiyelinin yüksek olması dolayısıyla çalışmalar hızlandırıldı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Diyarbakır’da 457 kuyu açtı. Silvan’a bağlı Kasımlı köyünde de bir kuyunun daha açılması planlanıyor. Kentte mart sonu itibarıyla 100 milyon varil ham petrol rezervi bulunduğu değerlendiriliyor. Hizmete alınan 252 kuyudan ise 1 ayda 469 bin 177 varil ham petrol üretildi.

18 SAHADA SONDAJ

TPAO’ya 14 ilde ruhsat verildi. Antalya, Bartın, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Hakkâri, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kilis, Şanlıurfa ve Zonguldak’ta 18 sahada petrol aranacak.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 53
  • Asabi vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Petrol bulunuyor güzel hoşta neden hala akaryakıt 45 TL civarında 10 TL olması gerekmez mi
    Cevapla
  • Tahminci 4 ay önce Şikayet Et
    10 tl olmasi icin bunny en azi 10 Katie cikarilmasi gerek
    Cevapla
  • cngh 4 ay önce Şikayet Et
    Petrolün p sinden anlamayan ülketin tüketiminden bi haber kardeşlerim art niyeti olanlar hariç bir varil petrol 86 dolar çıkarma maliyeti 30 dolar ülkemizin günlük harcamasının 15 te birini ancak üretiyoruz az sabır.
    Cevapla
  • Kaya 4 ay önce Şikayet Et
    O olacak bu olacak şu olacak ülkede herşey ateş pahası yakıt başta litresi nekadar mazotun benzinin insanlarla alayı bırakın yeni hükümet gelmeli seçime gidilmeli düzelen hiç birşey yok ülkede
    Cevapla
  • Bahadır Tola 4 ay önce Şikayet Et
    Milyarlar harcanarak üretilen petrol yada petrol geliri belediyeler tarafından yıllardır olduğu gibi heba ediliyor israf ediliyor siyaset kurumu da seyirci kalıyor artık onlarında işine geliyor mu bilemeyiz
    Cevapla
  • Ali Alma 4 ay önce Şikayet Et
    Bilmeden konuşmayın.petrolü bulan firma,belli bir süre işletir sonra tpao ya devreder.Bunun beledilerle ilgisi 0 .
    Cevapla
  • Gabarrrr 4 ay önce Şikayet Et
    Gabarr gabariyor petrol fışkırıyor ama mazot 46 tl
    Cevapla
  • Yakup 4 ay önce Şikayet Et
    Bir kuyu en erken bir yıldan sonra kara geçer, biraz sabır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle