ATO'dan vergi paketi çağrısı

ATO Başkanı Gürsel Baran, hazırlıkları devam eden vergi paketiyle ilgili, "Anlamlı bir düzenleme yapılacaksa, bunun çerçevesi kayıt dışını önlemeyi ve vergi oranlarını aşağı çekerek tabana yaymayı içermelidir." ifadesini kullandı.

ATO'dan vergi paketi çağrısı
ATO'dan vergi paketi çağrısı
GİRİŞ 30.06.2024 13:19 GÜNCELLEME 30.06.2024 16:14
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ankara Ticaret Odası'ndan (ATO) yapılan yazılı açıklamaya göre Baran, ATO'nun haziran ayı meclis toplantısında vergi paketi hazırlıklarına değindi.

Verginin sisteminin, zaman zaman oranlarda değişiklik yapılarak sektörleri canlandırmak için kaldıraç unsuru olarak kullanıldığına işaret eden Baran, "Vergiler, devletimizin ana gelir kaynağını oluştururken milli gelirin tüm kesimler arasında adil ve dengeli paylaşılmasının da temelini teşkil ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

"VERGİ ORANLARINI AŞAĞI ÇEKEREK TABANA YAYMAYI İÇERMELİ"

Vergi sisteminin daha önceki yıllarda aflarla ve diğer geçici tedbirlerle düzenlenmeye çalışıldığını bildiren Baran, "Ancak mevcut veriler, vergi affıyla mükellefin gerçek bir barış sağlayamadığı yönünde. Anlamlı bir düzenleme yapılacaksa, bunun çerçevesi kayıt dışını önlemeyi ve vergi oranlarını aşağı çekerek tabana yaymayı içermelidir." ifadesini kullandı.

Asgari kurumlar vergisi düzenlemesinden az vergi ödeyen ya da zarar etmesi nedeniyle hiç vergi ödemeyen mükelleflerin olumsuz etkileneceğine belirten Baran, kurumlar vergisindeki indirim ve istisnaların kaldırılarak düşük oranlı bir kurumlar vergisi sistemine geçilmesinin kamunun işlem yükünü azaltacağını, vergi adaletini de güçlendireceğini kaydetti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • pusula 1 gün önce Şikayet Et
    tabanın ödediği vergiyi siz ödeseniz ülke kurtulur be, tabandan hangi vergiyi alsınlar mesela?
    Cevapla
  • konyalı 1 gün önce Şikayet Et
    KDV bütün ürünlere yüzde 8 ya da 10 olarak sabitlensin. Kayıt dışı ne kadar azalırsa o kadar iyi olur. Tabana yaymak derken alt tabakaya yaymaktan bahsetmiyor..
    Cevapla
  • misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Tabana yaymak mı? Taban biziz zaten yayacağınız kadar yaydınız. Dünyada kurumlar vergisi sıralamasında alt sıralardayız. Bir zahmet şirketlerden kurumlar vergilerinizi tahsil edin. İstanbul hava limanından kiralarınızı tahsil edin. Ekonominin içine edip faturayı tabana kesmek nedir utanmanız da kalmadı artık.
    Cevapla
  • Bekir Sağlam 1 gün önce Şikayet Et
    Türkiyede taban zaten vergi ödüyor, vergi ödemeyenler veya az ödeyenler bu milletin sırtından para kazanıp emek sömüren zengin tabakadır.
    Cevapla
  • çavuşbaşı 1 gün önce Şikayet Et
    Vergi borcu yapılandırması lazım esnaf sıkıntıda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle