AB'li şirketlerden Mısır ile 40 milyar Euro'luk anlaşma

Avrupa ​​şirketleri, Avrupa Birliği (AB)-Mısır Yatırım Konferansı'nda değeri 40 milyar Euro'nun üzerinde 20'den fazla anlaşma imzaladı

AB'li şirketlerden Mısır ile 40 milyar Euro'luk anlaşma
AB'li şirketlerden Mısır ile 40 milyar Euro'luk anlaşma
GİRİŞ 29.06.2024 14:18 GÜNCELLEME 29.06.2024 14:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Etkinlikte Mısır'ın istikrar ve refahının bulunduğu bölge için hayati öneme sahip olduğunu vurgulan von der Leyen, 3 ay önce Mısır'a daha fazla maddi yardım, stratejik sektörlere daha fazla yatırım yapılması ve işçilerin becerilerinin artırılması taahhüdünde bulunduklarını anımsattı ve "Mart ayında Mısır için 7,4 milyar Euro tutarında büyük bir finansman ve yatırım paketi açıkladık" dedi ve "Bugün makro-finansal yardımın ilk 1 milyar Euroluk kısmı için imza atıyoruz. Bu paket, Mısır'ın özel sektörün ihtiyaç duyduğu reform gündemini teşvik edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Von der Leyen, Mısır'daki stratejik yatırımları artırma taahhüdünde de bulunduklarını hatırlatarak, "Şimdi 1,8 milyar Euro değerinde yeni Avrupa yatırımlarını harekete geçirmeyi hedefliyoruz" dedi. Mısır'ın temiz enerji merkezi olma konusunda iddialı bir hedefi olduğunu anlatan von der Leyen, Avrupa'nın çoğunlukla çok uzaklarda üretilen piller, güneş panelleri ve rüzgar türbinleri kullandığını, bunları bölgede üretmek için güçlerin birleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

TEMİZ TEKNOLOJİ VE DİJİTAL EĞİTİME 25 MİLYON EURO'LUK PROJE

Von der Leyen, Mısır'daki işçilerin becerilerinin artırılmasının da önemli olduğuna işaret ederek, "Bugün Mısırlı gençlere temiz teknoloji ve dijital eğitim vermek amacıyla 25 milyon Euro değerinde yeni bir projeye imza atıyoruz" ifadesini kullandı.

"Yeni ortaklığımızı önemli kamu yatırımlarıyla destekliyoruz" diyen von der Leyen, gerçek farkın ise özel sektörün bu işe girmesiyle olabileceğini söyledi. Yanlarında hidrojen, su yönetimi, inşaat, kimya, denizcilik, havacılık ve otomotiv gibi pek çok sektörden şirket temsilcileri bulunduğunu belirten von der Leyen, Mısır'la ortaklığı başarılı kılmak istediklerini ifade etti.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Mizah 1 gün önce Şikayet Et
    İsrail katliamına gizli desteğin ödülü.
    Cevapla