Akaryakıta çifte zam

Brent petrol fiyatlarında dalganlanmayla, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Bu gece yarısından itibaren benzin ve motorine 13 kuruş zam gelecek.

GİRİŞ 28.06.2024 16:07 GÜNCELLEME 28.06.2024 17:17
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

BENZİN VE MOTORİNE ZAM

Benzin ve motorine 13 kuruş zam geldi.

Fiyat artışı bu gece yarısından itibaren (29 Haziran 2024) pompaya yansıyacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 42.34 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 42.26 liradan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • İbrahim 6 saat önce Şikayet Et
    Allah tan petrol çıkartıyoruz çıkartmasak Allah muhafaza diyorum zamlardan zaten kafamızı kaldıramıyoruz Devletimizden acil çözümler bekliyoruz
    Cevapla
  • Rahmi 1 gün önce Şikayet Et
    Bu 3 gün içindeki zamlar yüzde onu buldu neredeyse. Araç kullanamaz hale geldik neredeyse ve de duracağa benzemiyor acilen şu ıraktan suriyeden petrol çıkarmalıyız. O kadar askeri masrafımız da oldu emperyalist köküne kadar sömürdü ırakı hiçbir şey vermeden. Biz hem oranın halkını koruyoruz hem de hiç petrol almıyoruz bu böyle devam edemez
    Cevapla
  • murtaza 1 gün önce Şikayet Et
    burası Türkiye,burada yalan,dolan,ikiyüzlülük,sahtekarlık,diz boyu neden bu insanlar bu hale geldi.
    Cevapla
  • kamıl 1 gün önce Şikayet Et
    petrol dogalgaz ulkemizdecok cıkmaya basladı zamlarda cok yapılmaya basladı demekkı kananmakboyle kolayboyle adalet olmaz
    Cevapla
  • C.Türk 1 gün önce Şikayet Et
    Dolar ,Euro yerinde sayıyor bu Zamlar neyin Nesi???.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle